Řady Justice League rozšíří Plastic Man

Superhrdinská tematika z kin jen tak nevymizí.

Warner bros. pověřilo víceméně neznámou scenáristku Amandu Idoko (seriál The Mayor), aby zpracovala příběh u nás víceméně neznámého superhrdiny Plastic Mana. Nebo spíš anti-hrdiny. Stejně jako Deadpool nebo Venom (nebo víceméně i Spawn), i Patrick O’Brian, řečený Eel (úhoř), je zpočátku zločinec. Konkrétně profesionální zloděj.

Při jedné nevydařené loupeži je ale postřelen a jak už to tak bývá, pokryt neznámou chemikálií. Díky tomu získá v podstatě stejné schopnosti, jako Reed Richards z Fantastické čtyřky. Může části svého těla libovolně natahovat nebo tvarovat. Eel se nakonec rozhodne, že se bude snažit konat dobro, a na ztřeštěná dobrodružství je zaděláno. Spíš než plížení po nocích a dvojí identitě dá Plastic Man přednost oficiální cestě a přidá se k policejnímu sboru, kde využívá své schopnosti.

Superhrdina, který přímo pracuje pro policii, je docela vzácnost, a filmový člen Justice League, který vsází na humor, vlastně také. To se ale postupně začíná měnit. Když to DCEU nevyšlo s mramorově vážnými nadlidmi, zkouší to teď cestou humoru.

První vlaštovkou byl nepokrytě spider-manovský Flash, který se ve filmové Lize spravedlnosti staral o humornou složku. V dubnu zavítá do kin Shazam!, superhrdina s duší dvanáctiletého kluka. Warneři to teď nejspíš budou zkoušet hrát na komediální notu, podobně jako marvelovky. Což nezní moc nadějně. V DCEU nevznikaly kdovíjaké pecky, ale měly určitou osobitost a jasný styl, který fungoval u Muže z oceli, Wonder Woman docela u rozšířené verze Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Teď tam zase nebudou vznikat kdovíjaké pecky, ale navíc budou kopírovat marvelovky.