Pokračování Candymana zavítá do kin roku 2020

Hororová klasika z 90. let minulého století bude obohacena novým přírůstkem. Jedná se o pokračování, nebo remake? A kdo jej zrežíruje?

Když se řekne poctivý horor, skalní fanoušci si ihned vybaví Freddyho Kruegera neboli vládce říše snů v Noční můře v Elm Street. Jiní si vzpomenou na masochistického zabijáka Jasona Voorheese schovávajícího se za hokejovou maskou v nekonečné sáze Pátek třináctého. Své úctyhodné místo si ve tradiční top trojce chrání psychopat s kuchyňským nožem, který se tento rok dočkal překvapivého návratu, Michael Myers a jeho Halloween. Vsadím se, že nikdo z vás si nevzpomněl na černocha Candymana.

Candyman, jak se tajemnému muži se špičatým hákem namísto pravé horní končetiny říká, je jedna z těch ne úplně známých, avšak stále ikonických postav hororového světa. Tento hrůzu nahánějící chlápek byl před lety znetvořen, včely si z něj udělaly terč. Jenže Candyman se po čase vrátil a začal terorizovat okolní obyvatele. Pouze ti odvážní se opováží pětkrát za sebou vyslovit před zrcadlem jeho jméno, a s těmi je později amen. Jeho původ bychom hledali v knižní předloze od Clive Barkera.

Muž s hákem odstartoval svojí zabijáckou kariéru roku 1992, kdy se poprvé objevil v amerických kinech. Dočkal se i dvojitého pokračování, jejichž kvality se rozhodně taťkovi nevyrovnaly. Od roku 1999 je Candyman mnohými vypuštěn z paměti. Vše ale svědčí tomu, že reinkarnace se dočká již brzy.

Konkrétně roku 2020, přičemž produkce započne na jaře příštího roku. Nový Candyman bude duchovním pokračováním, tím pádem půjde o čtvrtý díl série. Podíváme se do novodobého Chicaga, na místa, kde to všechno započalo. Režie se zhostí nováček, režisérka Nia DaCosta, jejímž debutem a zároveň i posledním zářezem je western Little Woods. Mnohem zajímavější je, že producentem je Jordan Peele, režisér a scénárista vynikajícího hororu Uteč, který obdržel sošku Oscara.