Odkud známe herce z novinky Utop se, nebo plav?

V kinech svou spanilou plavbu právě předvádí tým mužských akvabel, který dal dohromady režisér Gilles Lellouche. Snímek Utop se, nebo plav vypráví příběh depresivního Bertranda, který odpoví na inzerát hledající nového člena do družstva mužského synchronizovaného plavání. Netuší, že v amatérském družstvu najde nejen přátele, ale i novou chuť do života. Ačkoli nejde o žádný Hollywoodský flák, tváře herců vám budou jistě povědomé. Odkud je můžete znát?

Mathieu Amalric

Quatum of Solace
Pravděpodobně nejznámější role tohoto francouzského herce je v bondovce s Danielem Craigem. Amalric v ní hraje hlavního padoucha Dominica Greena, bezcitného obchodníka a hlavního šéfa tajemné organizace.

Grandhotel Budapešť
Filmy Wese Andersona jsou plné hereckých hvězd. V Grandhotelu Budapešť si zahrál například Ralph Fiennes, Jeff Goldblum, Edward Norton, Jude Law a spousta dalších. Almarica zde zahlédneme v roli Serge X., sluhy v rodině zavražděné Madame D. (Tilda Swinton), který Gustava obviní z její vraždy, k čemuž se ale přizná v klášteře v zubrowských horách.
 
Skafandr a motýl
Film byl natočen podle skutečného příběhu na základě knižní předlohy Jean-Dominiqua Baubyho. Charismatický a úspěšný Jean-Dominique si užíval života až do tragického momentu, kdy po náhlé mozkové příhodě ochrne na celé tělo. „Znovuzrodí se jako oko“, je totiž schopen komunikovat pouze mrkáním jednoho oka.

Benoît Poelvoorde

Coco Chanel
V životopisném snímku o životě nejslavnější návrhářky září Audrey Tautou. Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana – kterého hraje právě Benoît Poelvoorde.
 
Zbrusu Nový zákon
Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let?

Guillaume Canet

Pláž
S příslibem dobrodružství přijíždí do Thajska mladý americký baťůžkář Richard. Cestování, jak tvrdí, je hledání zážitků, hledání něčeho nového, zvláštního. V levném hotelu v Bangkoku se Richard seznamuje s mladým francouzským párem – Etiennem (Gillaume Canet) a Francoise. Druhý den nachází Richard na dveřích připíchnutý cár papíru, kde je ručně namalovaná mapa tajemného ostrova.
 
Včera v noci
Michael a Joanna jsou štastní novomanželé, dokud Joanna nezačne manžela podezírat, že ho až příliš přitahuje jeho atraktivní kolegyne Laura. Jejich manželství podstoupí těžkou zkoušku, když Michael odjede s Laurou na služební cestu. Joanna se toho rána navíc setká se svým bývalým přítelem Alexem a přijme jeho pozvání na večeři. Tak začíná dlouhá noc, která bude pro Joannu i Michaela opravdovým testem věrnosti.

Šťastné a veselé
Tento film je inspirován skutečným příběhem, který se odehrál v zákopech První světové války na Štědrý večer roku 1914. Když v létě 1914 vypukla válka, překvapila a pohltila miliony mužů. Přišly Vánoce, sníh a spousty balíčků od rodin a armády. Ale překvapení nečekalo uvnitř dárečků, které ležely ve francouzských, skotských a německých zákopech. Tu noc jedna významná událost změnila osudy čtyř postav: skotského kněze, francouzského lajtnanta, výjimečného německého tenora a té, kterou miloval, nádherné dánské sopranistky. Během onoho Štědrého večera se nemyslitelné stalo skutečností: vojáci vystoupili ze svých zákopů, své pušky nechali za sebou a podali si ruce se svými nepřáteli.