X-Men: Dark Phoenix: Zlo se probouzí v mezinárodním traileru

Nový international trailer ke snímku X-Men: Dark Phoenix vyšel ještě před koncem roku. Myslíte, že finální snímek nakonec uspěje nebo dopadne jako X-Men: Apocalypse?

X-Meni kdysi patřili k přední linii superhrdinského žánru. Bohužel tvrdý pád přišel s titulem Apocalypse, který se opravdu moc nepovedl. Na připravované filmy Dark Phoenix a Noví mutanti upadla už dávno hustá mlha, což se není čemu divit. Oba snímky byly odloženy o dva roky, navíc se masivně přetáčely scény a celkový pocit i po vydaných trailerech je stále znepokojující.

X-Meni musí tentokrát stát proti nejdůležitějšímu a nejsilnějšímu (ne)příteli – Dark Phoenix. Během záchranné mise ve vesmíru je Jean Grey málem zabita, jelikož je zasažena neznámou silou. Jakmile se vrátí domů, tak nejenže její síla vzroste, ale stává se zcela nestabilní osobou. Jean bojuje s entitou uvnitř sebe, kterou nedokáže ovládnout a ztrácí sama nad sebou kontrolu. Zanedlouho začne ubližovat svým nejbližším a těm, které miluje nejvíce. X-Meni se musí znovu sjednotit a zachránit Jean, nejen před ní samotnou, ale hlavně pro dobro celé planety, protože na scénu přichází někdo, kdo chce tuto sílu získat a ovládnout tak celou galaxii.

Režijní dohled byl tentokrát svěřen Simonu Kinbergovi. Ten se podílel na většině předchozích filmů buď jako producent, nebo v řadě případů jako scénárista. Půjde tak o jeho režijní debut. A poprvé v historii X-Menů usedá na stoličku dvorního skladatele samotný Hans Zimmer. Do hlavních rolí se vrací Jennifer Lawrence, Sophie Turner, Evan Peters, Michael Fassbender, Olivia Munn, James McAvoy a do čela hlavního záporáka míří Jessica Chastain.

Snímek bude uveden 6. června 2019 do českých kin.