Netflix vydá více než 90 filmů s 200 miliónovým rozpočtem

Není žádným tajemstvím, že Netflix dominuje Hollywoodu. A právě tak i streamovacím službám. A není divu. Stále dělají věci, na které se ostatní studia jen tak nezmohou. Ať už zmíníme projekty jako Outlaw KingThe Ballad of Buster Scruggs, Roma, Apostle, Dumplin, Hold The Dark, či 22 July. V nedávném rozhovoru se filmový šéf Netflixu; Scott Stuber, rozpovídal o tom, co všechno mají v rámci filmové produkce v plánu…

Podle něj má společnost v plánu vyprodukovat ročně 55 originálních původních filmů, majících rozpočet až 200 miliónů dolarů. Pokud k tomu přičteme ještě snímky dokumentární a animované, v nichž „mají prsty“ jiné divize, dostaneme se na cifru okolo 90 filmů.

Abychom to trochu porovnali, obří studio Universal Pictures, které vedle Disneyho zůstává největším tradičním filmovým studiem, produkuje ročně okolo nějakých 30 projektů. Což je ostatně zhruba i průměr srovnatelný s jakýmkoli jiným producententem o takovéto velikosti. Proto je záměr Netflixu o množství 90 snímků tak dechberoucí!

Zároveň víme, že Netflix požene dopředu i kvalitu svých snímků. Ačkoli dosud to většinou byla metoda, při které se trefili, nebo ne, dle již zmíněného Stubera to bude odteď jinak. Snaží se prý vybudovat studio, které by bylo pro umělce lákavé. Při tom je důležité být otevření kritice. Pokud je tedy nějaký velký filmař upozorní, že něco nefunguje, budou mu naslouchat.

K této politice Netflixu se pozitivně vyjádřil i Martin Scorsese, který se osobně řadí k režisérům, ctícím tradiční „kino“ formát projekcí filmů. Takže nám možná Netflix zabojuje o primární místo mezi filmovými studii. Uvidíme…