My: Režisér hitu Uteč přináší další horor. První trailer

Jordan Peele byl donedávna „pouze“ slavným komikem a hercem, nicméně poté, co uchvátil diváky a kritiky svěží hororovou podívanou (spadající mezi „rasové horory“) Uteč (Get Out), za kterou získal i Oscara za nejlepší scénář, je hojně očekáváno, s čím přijde příště. Fanoušky žánru tedy potěší, že jeho dalším snímkem bude opět horor se vskutku zajímavým námětem. A vypadá možná ještě mnohem děsivěji a znepokojivěji…

Doppelgänger je výraz pro dvojníka, který není se svým protějškem spřízněný, přesto se mu neskutečně podobá. Co když ovšem vy a vaše rodina potkáte dvojníky, kteří nejen jako by vám z oka vypadli, ale jsou doslova a do písmene stejní? Uvažují jako vy, vědí jak se zachováte, a potom… Chtějí vás prostě zabít.

Takový je asi v kostce hlavní dějový motiv nového snímku Us (My), který hned v první upoutávce střídá prosluněné obrazy s děsuplnou atmosférou, jež by se dala krájet. Nebo stříhat. Nůžkami.

Trailer dostatečně navnazuje, a přesto neprozrazuje příliš z konečné zápletky. Co však víme s jistotou, je fakt, že tentokrát nepůjde o film s rasovou tématikou. Nezbývá tedy než čekat, s jakými ústředními motivy přijde režisér a scénárista tentokrát. Jistě budou zajímavé a propracované do detailu podobně, jako v případě výborného Uteč.

Horor My má v produkci studia Universal Pictures stanovenou premiéru na 28. března 2019. Režie a scénáře se ujal zmiňovaný Jordan Peele. V hlavních a vedlejších rolích se pak představí Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Duke Nicholson, Yahya Abdul-Mateen II, Anna Diop, Kara Hayward, Cali Sheldon, Shahadi Wright Joseph, Noelle Sheldon, Nathan Harrington, a další.