Všechna čtyři pokračování Avatara jsou dotočena

Po obrovském úspěchu snímku Avatar v roce 2009 se fanoušci konečně dočkají pokračování. A to hned několika. James Cameron na svých sociálních sítích oznámil, že hvězdy příštích čtyř filmů mají dotočeno.

Cameron na sociálních sítích poděkoval za skvělou práci například Samu Wothingtonovi, Zoe Saldaně, Sigourney Weaver, Stephenu Langovi a Kate Winslet. Natáčení čtyř nových filmů začalo v září roku 2017. Práce na filmech ještě zdaleka neskončily, Camerona teď čeká postprodukce.

Avatar 2 by měl jít do kin 18. prosince 2020 následován Avatarem 3 o rok později. Poté čeká fanoušky menší odmlka, Avatar 4 je totiž plánován až na 20. prosince 2024. Poslední Avatar se na velká plátna dostane 19. prosince 2025. Cameron ale prohlásil, že pokud druhý a třetí film nebudou mimořádně úspěšné, další filmy už do kin nepustí. Vzhledem k tomu, že první film je nejvýdělečnější film všech dob, není nejspíš důvod k obavám.

Cameron strávil přípravami na Avatara 2 celé měsíce, během kterých se herci dokonce museli naučit potápět. Film se totiž údajně odehrává z části pod vodou a tvůrci chtěli od herců co největší autenticitu. Pro natáčení byla použita zcela nové technologie, a tak se jistě máme na co těšit. Na výsledek Cameronovy práce si ale budeme muset ještě dva roky počkat. Mezitím se ale můžete podívat na vyjádření samotného Jamese Camerona.