Trailer #3: Alita: Bojový Anděl (2019) – Adaptace slavné mangy strhává vizuálem

Krásné efekty se nám skvěle rýsují v nejnovějším traileru (vydaném na YouTube kanálu 20th Century Fox) na celkem očekávaný chystaný akční film plný kyborgů. Jde o snímek, jenž adaptuje kultovní mangu (u nás vydává nakladatelství Crew) a je režírován Robertem Rodriguezem (Sin City). O produkci se pak stará vizionářský James Cameron, jenž se přímo podílel i na scénáři.

Ačkoli to zpočátku (hlavně kvůli zvětšeným očím hlavní hrdinky) vypadalo všelijak, tato upoutávka navnazuje na přinejmenším slušně odsýpající, osudovou podívanou s pořádně říznou akcí. Což by mohlo být vlastně vše, co od komiksové adaptace očekáváme. Každá další přidaná hodnota se pak jedině vítá a možná tu máme zaděláno na manga adaptaci roku. Což by jistě bylo příjemné. Obzvláště po neslaném nemastném Ghost in the Shell.

Dle Jamese Camerona se má co do děje jednat o směs prvních tří knih z komiksové série. Zmiňovanou předlohu má na svědomí Yukito Kishiro. Pokud filmová Alita zaznamená úspěch, bude to znamenat další dvě pokračování. Plány na sérii by tu tedy případně byly.

„Alita je stvoření z dob temna a beznaděje. Při pátrání po nepoužívaných částech kyborgů jí nalezne doktor Ido. Alita si nevzpomíná kdo je, ani odkud přišla. Ale doktor Ido přesně ví, s kým má tu čest. Alita je bojový anděl, který dokáže světu pomoci přerušit éru smrti a destrukce, kterou zde započal Tiphares.“

Alita: Bojový Anděl má premiéru stanovenu na 14. únor příštího roku. V hlavních i vedlejších rolích se pak představí Rosa Salazar, Jennifer Connelly, Christoph Waltz, Michelle Rodriguez, Mahershala Ali, Jackie Earle Haley, Eiza González, Keean Johnson, Ed Skrein, Lana Condor, Leonard Wu, Marko Zaror, Elle LaMont, Jorge A. Jimenez, Sam Medina, Billy Blair, Liz Tabish, Alex Livinalli, Gary Teague, Casper Van Dien, Jorge Lendeborg Jr. a další.