Sam Raimi původně nechtěl Stana Lee ve Spider-Manovi

Režisér Sam Raimi nedávno uvedl, že původně nechtěl, aby se Stan Lee objevil v roce 2002 ve filmu Spider-Man. Raimi stojí za režií filmů všech tří Spider-Manů, kde pavoučího superhrdinu ztvárnil Tobey Maguire v rozmezí let 2002 a 2007.

Zesnulý Stan Lee nebyl jen legendou komiksů, ale také superhrdinských filmů, kde se objevoval v krátkých cameo rolích. Před svou smrtí jsme ho mohli vidět ve filmech od Marvelu a fanoušci si jeho přítomnost na velkém plátně vždy užívali. Režisér Sam Raimi však Stana Leeho ve svém filmu nechtěl.

Sam Raimi vysvětlil, že když se k projektu upsal, tehdejší hlava Marvelu Avi Arad mu řekl, že musí do filmu přidat scénu se Stanem Lee. Sam Raimi odmítl s odůvodněním, že Stan Lee neumí hrát. Nakonec pro něj scénu napsat nemusel, vymysleli si ji tvůrci sami a Stan se ve snímku objevil hned dvakrát, stejně tak v následném pokračování. Ve třetím filmu pak rozmlouvá se samotným Petrem Parkerem. Režisér nakonec přiznal, že tyto scény jsou jeho nejoblíbenější.

Smrt komiksové legendy zasáhla všechny fanoušky po celém světě. Malou útěchou může být skutečnost, že před svojí smrtí stihl natočit ještě dvě potvrzená camea. Naposledy ho tedy uvidíme v plánovaných snímcích Captain Marvel a Avengers 4.