Režisér LEGO Batmana se ujme adaptace Jonny Quest

Klasický animovaný seriál z produkce Hanna Barbera, která světu dala třeba i legendárního Scooby-Dooa, dostane hrané filmové zpracování. V jeho čele stane režisér povedené animované taškařice LEGO® Batman film; Chris McKay. Toto dlouho očekávané zpracování šedesátkových dobrodružství je tak na nejlepší cestě do kin.

Přesto se jeden neubrání drobnému skepticismu při uvědomění, jak dopadly hrané filmy právě podle již zmíněného seriálu Scooby-Doo. Nicméně na to je přece jen příliš brzy a McKay se zdá být vzhledem k jeho tvorbě dobrou volbou. Jeho režijní dohled by mohl vyústit v docela slušné mysteriózně akční a humorné dobrodružství s nádechem „dětského Indiany Jonese.“

Film vznikne pod hlavičkou Warner Bros. Práce na něm probíhají dosti dlouho, poslední zmínky jsou z roku 2015, kdy jej měl natočit Robert Rodriguez, známý kupříkladu pro dětskou sérii Spy Kids, či (z těch dospělejších počinů) Sin City, Machete, nebo kultovního Desperada. Z této spolupráce však nakonec sešlo.

Původní verze scénáře měli na starosti Terry Rossio (scénárista kupříkladu Pirátů z Karibiku či prvního Shreka) a Dan Mazeau (Hněv titánů). Zda se z nich bude vycházet, nebo se zpracuje scénář zcela nový, zatím není známo.

Původní seriál byl vysílán v letech 1964-1965 a sledoval Jonnyho Questa, jeho otce Dr. Questa, vládního agenta Race Bannona a Hadjiho, chlapce adoptovaného Dr. Questem na mnoha rozličných dobrodružstvích. Nutno dodat, že i dnes má tento původní seriál více než slušnou animaci, skýtající značný potenciál pro případné hrané zpracování. Tak uvidíme, jak to bude pokračovat.

Chris McKay momentálně pracuje na komiksovce Nightwing studia DC. Ta by měla vrazit do kin v roce 2020.