Flash Gordon půjde ve stopách Strážců Galaxie

Aáá.

Většina českých diváků zná Flashe Gordona jen z osmdesátkové sci-fi komedie, podbarvené řízným soundtrackem od Queen. Příběh sportovce, který se dostane na cizí planetu a bojuje s tamní diktaturou, se ale datuje od roku 1934, kdy se objevil na stránkách komiksů. Následoval seriál v padesátých letech, zmíněný osmdesátkový film, pár animovaných verzí a jeden opravdu smutný seriálový restart z roku 2007.

Nyní to vypadá na další film. Byť šlo o neskrytou inspiraci jiným vesmírným hrdinou, Johnem Carterem z Marsu, sám získal kultovní status a minimálně jeho první seriálová adaptace byla jedním z mnoha inspiračních zdrojů Star Wars. Ty letící titulky na začátku každého dílu? Jo, Flash Gordon to měl první.

Matthew Vaughn chtěl kdysi Flashova nová dobrodružství režírovat. Podle jeho slov mu sny překazili Strážci Galaxie, kteří přinesli přesně tu poetiku ztřeštěné space opery, již si schovával pro Gordona. Nyní to ale opět vypadá, že se Flash Gordon opět podívá do kin a Vaughn to bude produkovat. Režie se nejspíš ujme Julius Avery, jehož Overlord jde do amerických kin už příští týden.

Zdroj: Obrazor.cz