Trailer #1: Overlord (2018) – Vojáci proti zombie nacistům

Pokud zazní jméno J.J. Abrams, převážná většina z vás si bezpochyby vybaví především akční sci-fárny. Ať už se jedná o legendární Star Wars, výpravný Star Trek nebo (prozatím) mysteriózní trilogii Cloverfield. Abrams o Overlordu poprvé řádně promluvil v dubnu tohoto roku. Lze tedy nový počin brát jako pokračování Cloverfieldu, či nikoliv? A bude to průšvih?

Overlord vypráví o skupině mladých vojáků bojujících v alternativní 2. světové válce. Parašutisté jsou vysazeni na nepřátelském území, kde jsou pověřeni splnit smrtelně důležitou misi, která by napomohla spojencům při invazi do Francie. Krvavý boj o přežití začíná v moment, kdy skupina odkrývá tajemství, které by mohlo zapříčinit nacistické vítězství. Vypadá to, že nacisté opravdu pracují na nebezpečném zombie viru. Nebo možná na něčem, co zapříčinilo výskyt mimozemských oblud v sérii Cloverfield?

Se 100% jistotou můžeme říci, že o pokračování Star Wars či Star Streku se samozřejmě nejedná. Dlouho se ale diskutovalo, zda se Overlord bude odehrávat v cloverfieldském vesmíru. Ve stejném světě přežívala i skupina mladých dospělých ve found footage hororu Monstrum (2008). Veliký úspěch slavil i povedený komorní thriller Ulice Cloverfield 10 (2016). Tím nejméně podařeným kouskem byl letošní The Cloverfield Paradox, který nás přenesl do vesmíru. Spekulace o tom, že Overlord je vlastně přemaskovaný Cloverfield 4, byly však nakonec neúplně vyvráceny. Mělo by se ale skutečně jednat o zombie nacisty. Na mimozemské nácky si budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat. Nemůžeme si však být jistí.

Dvou a půlminutový trailer je doprovázen skladbou od AC/DC a nechybí v něm spousta akce. Nevypadá to naštěstí tak zle, jak by se dalo od podobnému projektu očekávat. Overlordu se dočkáme 22. listopadu tohoto roku. Obsazení není nikterak lákavé, ale je možné, že Overlord bude dalším překvapením roku 2018.