Co chystá režisér hororového hitu To?

První část dvoudílné adaptace legendárního hororu To od spisovatele Stephena Kinga byla jedním z nejúspěšnějších hororů minulého roku. Není proto divu, že Andy Muschietti, jenž má nad projektem režijní dohled, chystá hned několik dalších filmů. Pojďme si tedy říci něco bližšího k tomu, o jaké snímky se jedná. Nutno dodat, že jsou to přinejmenším zajímavé možnosti, jak by mohl tento  bezesporu schopný tvůrce pokračovat v slunné kariéře… 

Druhá kapitola hororu To se chystá do kin v září 2019. V tuto chvíli probíhají práce na postprodukci tohoto očekávaného finálního střetu již dospělých hrdinů se zrůdnou entitou, beroucí na sebe většinou podobu klauna Pennywise. Muschietti by se posléze dle nejnovějších zpráv měl ujmout hned dvou filmových adaptací. První z nich bude opravdová klasika sci fi žánru, a sice Stroj času od H. G. Wellse. Ten už byl zfilmován hned několikrát, takže to pro režiséra bude samozřejmě velká výzva.

Film o cestování v čase, odvozený od zmíněného slavného románu vznikne pod hlavičkou Warner Bros a Paramount Pictures, zatímco Andy Muschietti na něm stejně jako na předchozích projektech bude spolupracovat se svou sestrou, producentkou Barbarou Muschietti. Produkční dohled nad filmem by ale měl mít i Leonardo DiCaprio či Arnold Leibovit, jenž jako výkonný producent pracoval na posledním Stroji času z roku 2002.

Bude jistě velice zajímavé sledovat, jak se s touto oblíbenou tématikou tvůrci poperou. Nu a druhým projektem, jehož se má režisér zhostit, bude adaptace rovněž velmi známého díla. Konkrétně se jedná o populární mangu Attack on Titan (u nás vydává nakladatelství Crew pod názvem Útok titánů). Zde zase bude producentem další zajímavé jméno, a sice David Heyman, jenž má z této pozice „na svědomí“ třeba Harryho Pottera.

Attack on Titan už se také dočkal filmového zpracování, a to jak ve formě animovaného seriálu, tak dvoudílného anime filmu. Ačkoli hrané adaptace mang nekončívají tak dobře, v současné době na tom potenciálně může lecos změnit chystaná Alita: Bojový Anděl režiséra Roberta Rodrigueze. Jak slavná manga, tak sci-fi román mají jistě potenciál pro výborná filmová zpracování, tak nezbývá než být opravdu zvědavi na to, jak si s obojím režisér, jehož hvězda je nyní na vzestupu, poradí.