Trailer #1: High Life (2018) – Robert Pattinson v hlubokém vesmíru

Herecká kariéra Roberta Pattinsona, známého z Twilight ságy, čítá poměrně slušnou várku filmů. Často se objevuje v klasických festivalových titulech a jeho nový počin High Life není žádnou výjimkou. Tentokrát se vydává do vzdáleného vesmíru.

Sci-fi High Life mělo premiéru na filmovém festivalu v Torontu. Reakce diváků jsou různorodé, vesměs se ale drtivá většina shoduje, že film je zbytečně zmatený, a co se v něj děje, ví snad jenom dvaasedmdesátiletá režisérka Claire Denis. Ostatně i samotná synopse snímku zní poněkud divně.

Skupina trestanců je poslána do hlubokého vesmíru k nejblíže nalezené černé díře, aby našla náhradní zdroje pro lidstvo. Pokud misi splní, bude po návratu na Zemi osvobozena, což samozřejmě není tak úplně pravda. A aby toho nebylo málo, na palubě dochází k tajným sexuálním pokusům.

V titulních rolích snímku High Life se objeví Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin, Mia Goth, Lars Eidinger, Agata Buzek, Claire Tran, Ewan Mitchell, Victor Banerjee, a další.

Česká premiéra nebyla oznámena.