Trailer #1: Anna and the Apocalypse (2018) – Vánoce s nemrtvými

Světlo světa spatřil trailer na nový vánoční film Anna and the Apocalypse. Jestli ale čekáte vánoční pohodu, zpívající koledníky a spoustu dárků, tak se pletete. Jde totiž o vánoční zombie film. A aby toho nebylo málo, film je muzikál. No a už jsem zmínila, že hlavními hrdiny jsou středoškoláci? Jestli jste zvědaví, co z téhle kombinace vznikne, čtěte dál.

Film bude do kin uveden v listopadu, mohli jste ho ale vidět už v září na Fantastic Festu. První kritiky tvrdí, že film je jakousi kombinací Soumraku mrtvých a La La Landu. Muzikál je sice plný krve a zombie, zároveň zde ale není nouze o chytlavé popěvky a taneční čísla.

Hlavní hrdince Anně propůjčila tvář Ella Hunt. Dále se na filmovém plátně představí Sarah Swire, Paul Kaye, Christopher Leveaux a Kirsty Strain. Anna a její přátele se snaží zůstat na živu, a tak likvidují nemrtvé opravdu brutálním způsobem. No a čím jiným příběh zpestřit, než vánoční hudbou.

Snímek je založen na krátkém muzikálu Zombie Musical z roku 2010. Zatímco režie se ujal John McPhail, scénář je tvorbou Alana McDonalda a Ryana McHenryho. Film si na stránce Rotten Tomatoes zatím drží neuvěřitelných 90 % a je kladně hodnocen jak za svůj humor, tak i za písně a hudbu. Ještě větším překvapením může být, že film je oceňován i za svojí emocionální hloubku. Během svého boje se zombie, se totiž Anna a její kamarádi stále potýkají s každodenními problémy mladistvých. Později si také uvědomí, že se mohou spolehnout jen na sebe navzájem.

Ve Velké Británii bude film uveden už na konci listopadu, česká premiéra zatím v plánu není.