Spider-Man v černém obleku? Všechno, co víme o jeho pokračování

Spider-Man: Daleko od domova je jeden z mála známých filmů nové fáze MCU. Natáčení očekávaného pokračování je v plném proudu, a fanoušci tak mohli zaznamenat řadu zajímavých novinek.

První sólový film Toma Hollanda v roli Spider-Mana dopadl velice dobře a ukázal, že se do role Petera Parkera opravdu hodí. Proto se značná míra fanoušků těší na jeho nové pokračování. Tom Hollad se tak v roli Spider-Mana objeví již po čtvrté (Captain America: Civil War, Spider-Man: Homecoming, Avengers: Infinity War) a tím překoná svoje předchůdce – Tobeyho Maguirea a Andrewa Garfielda, takže se stává prvním hercem, který si roli Parkera zopakuje více jak třikrát.

Spider-Man se tentokrát vydá na cestu po celé Evropě, aby ukázal světu, že mohou všichni počítat s jeho pomocí. K velké radosti se objeví ve snímku agenti SHIELDU – Nick Fury (Samuel L. Jackson) a Maria Hill (Cobie Smulders). Spekuluje se o tom, že uvidíme i Dr. Strange (Benedict Cumberbatch), avšak tohle je zatím nepodložená informace. Do role záporáka byl obsazen Jake Gyllenhaal v roli Quentina Becka alias Mysteria (původně chtěli obsadit Matta Damona, ale ten roli odmítl).

Co víme z komiksu o postavě Quentin Beck? Vždy toužil po slávě. Jelikož neměl dost talentu, aby se uplatnil ve filmovém průmyslu, rozhodl se stát kaskadérem. Napadlo ho, že se může proslavit porážkou superhrdiny a skvěle se mu hodil do plánu Spider-Man. A tak si vytvořil alterego jménem Mysterio. Nemá sice žádnou nadlidskou sílu, ale vyzná se velmi dobře v iluzích a zvláštních efektech, které používá jako zbraň. Aby ho nezasáhly jeho vlastní omamné látky, nosí ochranou přilbu vypadající jako skleněné akvárium, které se stává terčem Spideyho vtipů.

Natáčení probíhalo i v České republice. Od 17. do 27. září v Praze a Liberci. Společně s představitelem Spider-Mana přicestovaly do Česka i filmové hvězdy Robert Downey Jr. a Jake Gyllenhaal.

Ve snímku Spider-Man: Daleko od domova se kostým podrobí hned několika radikálním změnám. Během nedávných filmových záběrů v New Yorku se řada fanoušků těšila z nové, tmavější vizáže Spider-Mana. Další z nových obleků je podobný tomu, který uvidíme letos v prosinci v animovaném snímku Spider-Man: Paralelní světy. Ten vychází ze série Ultimate Comics: Spider-Man jako Spider-Man Noir. Díky tomuto obleku bude pavoučí muž v noci téměř neviditelný a bude mít tak před nepřáteli velkou výhodu. V samotném komiksu Spiderman Noir žije v první polovině 20. století a jeho příběh spíše připomíná detektivku, než klasickou komiksárnu. Nutno ale podotknout, že Mysterio dokáže vytvořit nejrůznější iluze a je tedy možné, že Spider-Man Noir je jeho dílem. Co si o tom myslíte vy?

Snímek jde do českých kin 5. července 2019.