Halloween: Poslechněte si mrazivou ochutnávku ze soundtracku

Halloween má políčeno na nejlepší horor roku. První ohlasy pějí ódu a poslední dva dny do premiéry budou ještě hodně dlouhé. Pokud si toužíte zkrátit čekání, zaposlouchejte se do ochutnávky ze soundtracku. Osmiminutový track nese název Halloween Triumphant a skutečně při něm běhá mráz po zádech.

O hudbu nového Halloweenu se postarala legenda John Carpenter, režisér původní klasiky. V soundtracku vychází ze slavného motivu, jehož nový kabát skutečně zní náramně. Kompletní hudební doprovod očekávaného hororu vychází 19. listopadu, den po české premiéře snímku.

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel.

Halloween natočil David Gordon Green. V hlavních rolích se představí Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Virginia Gardner, Andi Matichak, Nick Castle, Will Patton, Miles Robbins, Toby Huss, a další.