TOP 7: Zářijové novinky v kinech

Po solidní srpnové náloži přichází nová várka zářijových kinotipů, kterým tentokrát dominuje kupříkladu nový Predátor či strašidelná Sestra.

Sestra

Z univerza V zajetí démonů, kam mimochodem patří i dvoudílná spin-offová série o prokleté panence Annabelle, přichází očekávaný horor Sestra. Ta předchází všem dosavadním filmům ze zmíněného světa. Odehrává se v Rumunsku uvnitř kláštera, ve kterém řád jeptišek ukrývá prazvláštní tajemství. Jestliže se považujete za fanouška hororových filmů, návštěva kina je vaší povinností.

Premiéra: 6.9.2018 (Vertical Ent.) | Natěšenost: 8/10

Všechno bude

Nebudeme si nic nalhávat, většina filmů, co vzniká v naší zemi, jsou většinou všemožné slátaniny, které by raději nikdy neměly vzniknout. Co když vám ale povíme, že Všechno bude je jedním z těch nejpoutavějších českých filmů poslední doby. V průběhu sledujeme mladé chlapce Máru a Heduše, kteří cestují za svobodou. Samozřejmě ukradeným autem, díky němuž poznají i jejich novou společnici mladou stopařku. Avšak cesta za svobodou mění svou trasu poté, co se objeví hrozba v podobě policie.

Premiéra: 6.9.2018 (CinemArt) | Natěšenost: 7/10

Predátor: Evoluce

Kdo by neznal klasiku s Arnoldem, kde společně se skupinou vojáků bojuje proti největšímu protivníkovi Vetřelce, jako by nebyl. Klasika ze sedmaosmdesátého se od té doby rozrostla o dvě další pokračování. A teď tu máme další s podtitulem Evoluce. Predátoři se vrací na naši planetu. Jsou ale větší, silnější a brutálnější než kdykoliv předtím. Rázem tedy nastává boj o planetu, v němž nechybí prvky humoru, akce a násilí.

Premiéra: 13.9.2018 (CinemArt) | Natěšenost: 8/10

Tvář

Tvář je polské drama od režisérky Małgorzaty Szumowské. Vypráví o maloměstském podivínovi Jackovi, který má v oblibě heavy metal, svoji holku a psa. Momentálně pracuje na staveništi, kde staví sochu Ježíše Krista. Jenže se stane nehoda a Jacek je nucen podstoupit transplantaci obličeje. Tvář je odpoutaná, nekonvenční bajka o vnitřní síle a kráse, která virtuózně kloubí realismus, fantazijní prvky a černý humor.

Premiéra: 20.9.2018 (Film Europe) | Natěšenost: 5/10

Domestik

Aby těch zranění nebylo málo, Domestik se nese v podobném duchu jako předešlá Tvář. Rodnou zemi tohoto psychologického thrilleru bychom taktéž hledali u nás a na Slovensku. Roman je vrcholový cyklista, který se zotavuje ze zranění pomocí náročného cvičení a přísné životosprávy. Aby zlepšil svůj výkon, spí dokonce v kyslíkovém stanu, který si nechal postavit v ložnici. To ale těžce nese jeho žena Šarlota, která už dlouho touží po dítěti. S každou nocí se však jejich vztah mění k nepoznání.

Premiéra: 27.9.2018 (CinemArt) | Natěšenost: 6/10

Hell Fest: Park hrůzy

Do kin míří klasický béčkový slasher, ve kterém umře nejedna školačka. Hell Fest: Park hrůzy může zpočátku působit velice lacině a nudně, avšak naši naději si získal. Jak lze očekávat, film se odehrává uvnitř zábavního parku, kde si skupinka mladých užívá kopu zábavy, dokud jim jejich řádění nepřeruší neznámý maskovaný vrah, který touží po jediném.

Premiéra: 27.9.2018 (Bontonfilm) | Natěšenost: 8/10

Yeti: Ledové dobrodružství

Z úplně jiného soudku, který uzavírá naši měsíční topku, vám představujeme Channinga Tatuma, jako přerostlého chlupáče Yetiho. Ledové dobrodružství je překrásnou zasněženou pohádkou, která vypráví o Migovi. Ten je čirou náhodou právě jeden z yetiů. Během svého putování rozuzlí veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevováních nových věcí.

Premiéra: 27.9.2018 (Vertical Ent.) | Natěšenost: 7/10