Nejočekávanější filmy podzimu 2018

Pokud jste v kině častěji jak doma, máme pro vás dvacet důvodů, proč se těšit na podzim. Jednoduše výběr těch nejzajímavějších premiér, které uvidíme od září do listopadu. Seřazeno podle chutí redakce a rozvrženo na čtyřech stránkách.

20. Overlord

Parta ztracených vojáků vs agresivní monstra. To není jen Predátor: Evoluce, ale také snímek Overlord. Ten se odehrává za druhé světové války a sleduje skupinu vojáků, kteří přežili komplikovanou a brutální invazi do Francie. Na dobyté nacistické základně ale nenajdou jen německé protivníky, ale něco mnohem horšího. Od Wolfensteina po marvelovky, nacisté bývají v popkultuře často spojování s okultismem, zvrhlou vědou a snahou vytvořit supervojáka, ze kterého se nakonec vyklube zrůda. Nejinak je tomu v tomto military hororu, jehož upoutávka slibuje vyrovnanou porci hrůzy z uzavřených chodeb, pořádného gore a nějaké té kulometné akce. Béčko roku jak vyšité.

Uvedení v českých kinech: 22. listopadu | Trailer

19. Králové zlodějů

Rozpustilá heist komedie Králové zlodějů se do kin dostane koncem října. Podle všeho jde o film podle skutečné události a hlavní hrdiny tvoří parta profesionálních zlodějů v důchodovém věku, která se chystá na pořádně velkou loupež. Trailer je trochu ve střihu Dannyho parťáků a přihazuje vtipy o starých lidech, takže se můžete smát tomu, že jeden ze zlodějů nedoslýchá, tomu, jak se parta shrbených staříků vlamuje do trezoru nebo Michaelu Cainovi, jenž vyhrožuje kastrací. Nevypadá to ani moc vtipně, ani jinak lákavě.

Uvedení v českých kinech: 18. října | Trailer

18. Zrodila se hvězda

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu „Zrodila se hvězda“ hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou celý svět zná lépe pod pseudonymem Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradley je tento film režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally. Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (napsala Jana Trnková)

Uvedení v českých kinech: 4. října | Trailer

17. Jack staví dům

Pro sériového vraha Jacka je každé zabití uměleckým dílem. Své temné mistrovství se snaží během let vybrousit k dokonalosti. I přes jeho vysokou inteligenci se policie pomalu přibližuje, zatímco Jack víc a víc riskuje na cestě k dokonalé vraždě. V hlavních rolích se objeví Matt Dillon a Bruno Ganz, ve filmu účinkují také Uma Thurman či Riley Keough. Kontroverzní génius Lars von Trier jej poprvé představil na festivalu v Cannes, kde způsobil kontroverzi (ostatně jako většina počinů tohoto dánského režiséra). (napsala Jana Trnková)

Uvedení v českých kinech: 4. října | Trailer

16. Dívka v pavoučí síti

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série Milénium Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. Sice to není Fincher s Danielem Craigem a Rooney Mara, ale věříme, že Larssonův materiál je natolik kvalitní, že nás dobrý krimi thriller čeká i tak. (napsala Jana Trnková)

Uvedení v českých kinech: 8. listopadu | Trailer