Creepycon 2018: Festival pro milovníky podivna

S koncem léta rozhodně neodchází filmové festivaly. Důkazem toho je i Creepycon, který se i letos stane místem přímo určeným pro milovníky hororu, prosyceným záhadnou atmosférou. Letošní ročník pochopitelně krom bohaté nabídky promítaných filmů – ať už těch krátkometrážních (mezi kterými je i výborná adaptace povídky od Stephena Kinga Jsem brána, či pohádkový horor Lesapán, oba tyto snímky je možné na conu vidět v rámci festivalu nezávislého českého hororu Studna), či celovečerních (při doprovodné akci Strach v kině bude možné zhlédnout namátkou třeba To, či klasiku Beetlejuice).

Creepycon se koná od pátku 21.9. do neděle 23.9. v Oslavanech u Brna. Veškeré další informace ohledně celkového programu, obsahu přednášek, ceníku apod. najdete na webových stránkách akce zde.

„Třídenní festival prosycený tématem záhad, creepypast, městských i jiných legend, pověstí a hororu, pořádaný ve spolupráci s KIS Oslavany. Jedinečná příležitost potkat se s lidmi, kteří chápou váš zájem o záhady a tajemno. Pod pokličkou temnoty pro vás připravujeme ty nejvytříbenější pokrmy z naší mrazivé kuchyně.

Těšit se můžete na bohatý program – přednášky, besedy, soutěže a hry, ale také na známá jména české temné YouTube scény, creepypastery, přední autory českých krátkometrážních hororových filmů, herce, jejichž jména či hlasy jste již stoprocentně někde slyšeli, ale i běžné hororové nadšence či milovníky tajemna.“