Trailer #1: Jsem brána (2017) – Český nezávislák dle krále hororu

Nezávislý a nekomerční snímek Robina Kašpaříka se konečně dočkal traileru. Krátký film je natočený dle povídky slovutného Stephena Kinga. Ten práva k realizaci prodal začínajícímu tvůrci za symbolický jeden dolar pod podmínkou, že výsledný film nevydělá ani příslovečný cent. Slavný spisovatel takto poskytuje filmovým nováčkům možnost prorazit.

Jsem brána - Plakát a Trailer
Oficiální plakát snímku Jsem brána

Ačkoli natáčení provázely určité nesnáze s postprodukcí a v prvopočátcích i s obsazením (hlavního hrdinu měl původně ztvárnit Karel Roden, nakonec si ho zahrál mim Radim Vizváry, jenž mimochodem natáčel bez jakéhokoli honoráře), film je nakonec úspěšně dokončen a nyní se chystá na promítání během festivalu sci-fi a hororu v Sydney. U nás bude prý promítán v planetáriích, což dodá počinu dokonalou atmosféru provázanou s tajemnou vesmírnou prázdnotou. Horor je totiž situován právě do kosmu, kde se hlavní hrdina po misi na Venuši vypořádává s podivnou mutací svého těla, skrze něž se cosi rozhodlo sledovat náš svět…

Horor Jsem brána byl natáčen hned dvakrát a musel se přepisovat i scénář, to kvůli uvedení v kinech a zároveň ve zmíněných planetáriích. Samotná produkce pak trvala pět let. Snímek se odehrává z pohledu první osoby. Oficiální a velmi povedené stránky filmu si můžete prohlédnout zde, samotný trailer pak je možné zhlédnout níže. Celý projekt je dílem nadšenců a byl zjevně vytvářen se skutečným zápalem, což je samo o sobě nesmírně sympatické. Proto nezbývá než držet palce a přát tvůrcům jen to nejlepší.