Bond 25: Známe režiséra a datum premiéry

Po fůře domněnek točících se okolo v pořadí již pětadvacáté bondovky (název stále neznámý) přichází na řadu nejedno příjemné oznámení. Definitivní potvrzení od Dannyho Boylea naznačilo, že režie se chopí někdo jiný. A vás určitě zajímá, který režisér si nového Bonda uzme na starost.

Můžete hádat, ale na správnou odpověď stejně tak snadno nepřijdete. Nečekejte žádného Tarantina nebo Spielberga. Nadcházející pokračování nejslavnějšího agenta filmové historie zrežíruje vskutku šikovný chlapík Cary Fukunaga. Abychom nevařili z vody a nezapříčinili plané naděje, naznačíme, proč by měl 25. Bond definovat kvalitní akční film.

Fukunagova kariéra filmaře nastartovala již roku 2003 a především 2004, kdy stvořil 13minutový kraťas Victoria para chino, jenž uskutečnil jeho první cenu na festivalu Sundance. Naplno se však jeho filmařská dráha rozjela v roce 2009. Tohoto roku si vysloužil další cenu díky celovečernímu počinu Sin Nombre. Mezi jeho zbylé režijní kousky bychom zařadili filmy Jana Eyrová, Bestie bez vlasti a seriály Temný případ či Maniac.

Agenta 007 si již popáté zahraje Daniel Craig a 25. díl povedené série se začne natáčet 4. března příštího roku. Plánovaná premiéra je stanovena poprvé v bondovské historii na měsíc únor. Konkrétně 14. únor 2020.