Bond 25 je bez režiséra: Najde se vhodná náhrada?

Plánovaná premiéra Agenta 007 je v ohrožení. Oscarový režisér Danny Boyle navzdory původním plánům nakonec dvacátý pátý díl Bondovky nenatočí. Údajně kvůli tvůrčím neshodám s hlavními členy produkce. Na internetu už kolují spekulace, kdo ho nahradí. Některá jména mají rozhodně co nabídnout. A o koho, že jde?

Bond 25, jak se filmu prozatím přezdívá, se ocitl bez režiséra. Tento týden o tom informovali na Twitteru producenti Michael G. Wilson, Barbara Broccoli a představitel hlavní role Daniel Craig. Důvodem, proč jednašedesátiletý režisér Danny Boyle náhle odstoupil, jsou často skloňované „tvůrčí neshody“.

Danny Boyle se proslavil především filmem Trainspotting, který si získal celosvětovou popularitu a z britského filmaře se tak stal jeden z nejuznávanějších režisérů. Do podvědomí veřejnosti se dostal i s dalšími filmy jako Steve Jobs, Milionář z chatrče a Pláž. Pokračování Jamese Bonda si však na své konto nezapíše.

Pokračování slavné akční série tak hledá rychlou náhradu. Premiéra jubilejního dílu Agenta 007 je totiž plánovaná na podzim příštího roku. Vše ale bude záviset na tom, zda bude náhradní režisér nalezen v následujících dvou měsících, protože natáčet by se mělo začít ještě letos. Mezi náhradními kandidáty se objevilo hned několik jmen. A která to tedy jsou?

Christopher McQuarrie

Prvním potenciálním kandidátem je režisér a scénárista Christopher McQuarrie, který režíroval například Mission: Impossible – Fallout, Mission: Impossible – Národ grázlů či Jack Reacher: Poslední výstřel. Mimo jiné se podílel na scénářích k filmům jako Mumie, Jack a Obři, Na hraně zítřka a další. Avšak není dosud jisté, zda o tuto práci stojí. Přesto, že by určitě zvládl akční i příběhové komponenty k filmu Bond 25 s přehledem.

Christopher Nolan

Dalším kandidátem, o kterém se uvažuje, je režisér Christopher Nolan, který režíroval například Dunkerk, Interstellar, Temný rytíř a další filmy. Nolan vyjádřil již v minulosti ochotu pracovat na Bondovce a mimo jiné je velkým fanouškem Bondovek.

Jean-Marc Vallée

Mezi kandidáty se také objevil režisér a scénárista Jean-Marc Vallée, který režíroval filmy Demolice, Divočina, Klub poslední naděje a další. Také se podílel na režii seriálů Ostré předměty a Sedmilhářky, které byly úspěšné a velmi dobře přijaté. Vallée je však posledním jménem, o kterém se uvažuje jako možné náhradě, ale je tím, který již projevil zájem.

Na internetu se ještě spekuluje o režisérovi Martinu Campbellovi, který má oproti ostatním kandidátům zkušenosti s filmy Jamese Bonda, a to Golden Eye a Casino Royale. Vzhledem k jeho současné pracovní vytíženosti se však jeho jméno nepředpokládá. Mezi spekulace se také dostal režisér a scenárista Edgar Wright, který režíroval filmy jako například Baby Driver, Soumrak mrtvých či U konce světa a podílel se na scénáři filmu Ant-Man. Jeho jméno se však také nepředpokládá, vzhledem k jeho silné touze pracovat na vlastních projektech, které nesou jeho jedinečný smysl pro humor. Nepochybně by však byl fascinující volbou a zdá se, že jeho program je nyní volný.

Nebylo by také překvapující, pokud se na scéně objeví David Mackenzie nebo Yann Demange, kteří byli na seznamu před Boylem, avšak ani u nich se to nepředpokládá. Jisté je prozatím jediné, že hlavní roli ztvární Daniel Craig. Bond 25 však bude jeho posledním filmem, kde si roli Agenta 007 zahraje. Jeho nástupcem by prý mohla být žena.

Kterého režiséra byste zvolili vy? A dokázali byste si představit v hlavní roli ženu? Dejte vědět do komentářů.