Trailer #1: Temné síly (2018) – Thriller od producenta Stranger Things

Úspěch v titulku zmíněného seriálu Stranger Things, který umně přinesl zpět nádech příjemného retra z osmdesátek, kombinovaný s hororovou atmosférou knih Stephena Kinga, odstartoval řadu podobně laděných projektů. V poslední době tento trend potvrdil hororový trhák (adaptující právě jednu z Kingových nejslavnějších knih); To. Nyní se chystá do kin ambiciózní sci-fi thriller s podobně laděnými dějovými prvky. První trailer je tu…

Studio Fox uvádí film, ve kterém po katastrofě v podobě neznámého agresivního viru zemřela většina amerických dětí. Zbytek přeživších je náhle obdařen nadpřirozenými superschopnostmi. Slibný námět, prodchnutý romancí a akčními scénami může vyvrcholit v zajímavý film se sympatickými dětskými hrdiny. V současnosti, kdy je trh přesycen superhrdinskými komiksovými filmy by mohlo jít o trochu odlišné pojetí látky, podobně jako třeba chystaný Skleněný.

Přesto to zrovna tak může ale dopadnout jako další z poněkud generických teen sérií typu Labyrint, Povstalecké trilogie, či Hunger Games. Tak nezbývá než počkat, co se z toho ve výsledku vzdor slibné upoutávce vyvine.

„Poté, co neznámý virus zabije 98% všech dětí v Americe, se u přeživších 2% dětí objeví superschopnosti, kvůli nimž jsou umístěny do internačních táborů. Šestnáctiletá dívka Ruby z tohoto tábora utíká a přidává se ke skupince teenagerů, kteří utíkají před vládou.“

Ve filmu Temné síly se pod taktovkou režisérky Jennifer Yuh (Kung Fu Panda 2 a 3) představí Amandla Stenberg, Harris Dickinson, Mandy Moore, Gwendoline Christie, Patrick Gibson, Sammi Rotibi, Darren Alford, Wallace Langham, Golden Brooks, Mark O’Brien, Catherine Dyer, Deja Dee, Allie McCulloch, Lidya Jewett a další. Snímek má premiéru už 9. srpna.