Malé ženy: Chystá se další hvězdně obsazená adaptace

Malé ženy se dočkaly již několika filmových i televizních zpracování. Asi nejznámější filmovou adaptací knihy od spisovatelky Louisy May Alcott je film z roku 1994, kde hlavní role ztvárnily herečky Winona Ryder, Claire Danes, Kirsten Dunst, Susan Sarandon a mužskou roli zastoupil Christian Bale. Po 15letech se Greta Gerwin pouští do vlastní verze Malých žen a slibuje nám skvělou podívanou.

Malé ženy vypraví příběh o čtyřech dívkách, každá z nich má své vlastní sny. Meg touží po manželovi, Jo se chce stát spisovatelkou, Beth se věnuje hudbě a Amy poznává, jaké je to být ženou. Všechny dívky si projdou těžkou zkouškou, zasáhne je nemoc, vkročí jim do života muž a přes všechny tyto překážky se snaží zůstat spolu se svojí tetou, i když to může být těžké.

Greta Gerwig, která letos zabodovala s filmem Lady Bird, jenž získal pět nominací na Oscara, si do filmových rolí vybrala opět herečku Saoirse Ronan a francouzského herce Timothée Chalameta, oba si zahráli ve výše uvedeném filmu. K nim se přidá držitelka Oscara Emma Stone a začínající herečka Florence Pugh. Hvězdné obsazení završí rovněž oscarová herečka Meryl Streep, která si podle producentky filmu Robin Swicord zahraje roli tety Marmee March, jenž vychovává dívky.

Obsazení je již oficiálně potvrzeno a natáčet by se mělo začít v říjnu tohoto roku v Bostonu. Premiéra filmu je zatím naplánovaná na podzim roku 2019.