Jackie Chan při natáčení Project X čelil smrtelnému nebezpečí

Akční a kaskadérská legenda, celkem nedávno oceněná Oscarem, Jackie Chan, zveřejnila, že byla spolu se zbytkem štábu zachráněna před smrtícím sesuvem půdy. Během natáčení filmu Project X se během pouhých několika dní rapidně zhoršilo počasí, což vyústilo v masivní přírodní katastrofu.

Ačkoli Chan neuvedl, kde se snímek natáčel, a tedy kde k nehodě došlo, má se za to, že produkce filmu probíhá v jihozápadní Číně. Zejména proto, že právě tam se v nedávné době prohnaly četné bouře a docházelo i k sesuvům půdy.

Jackie Chan na sociálních sítích prozradil, že byl spolu s celým štábem zachráněn z placu v momentě, kdy zmíněná katastrofa začala odnášet náklaďáky a přívěsy filmařů. Prý byli všichni velice zděšeni, jelikož se vše seběhlo dosti rychle.

Nicméně herec rovněž ubezpečil, že všichni členové štábu včetně zařízení byli z katastrofou stiženého místa odvezeni do bezpečí. Jednoho až napadá, že by se o řece bláta, napadající filmaře mohl natočit zajímavý katastrofický film, když už tu máme třeba Žralokonádo.

Ale dosti žertů. Šlo samozřejmě o nebezpečnou situaci a je jedině dobře, že nikdo nepřišel k úhoně. Nezbývá než držet palce, aby to na natáčení filmu, kterého se má zúčastnit i John Cena, nemělo zásadnější vliv a vše dopadlo, jak má.

Project X vzniká pod režijní taktovkou Scotta Waugha (Need for Speed) a do kin by měl být uveden v roce 2019. Bude vyprávět o dvou bývalých příslušnících speciálních jednotek, doprovázejících skupinu civilistů do bezpečí.