TOP 12: Červencové novinky v kinech

Sedmému měsíci aktuálního roku kinům dominují karlovarské bijáky. Nechybí však ani očekávaná marvelovka či jeden z nejlépe hodnocených hororů poslední doby.

Ant-Man a Wasp

Studio Marvel přichází tento rok již se třetím filmem. Tentokrát jde o pokračování příběhu mravenčího muže z roku 2015. Druhý díl však navazuje na film Captain America: Občanská válka. Scott Lang se vypořádává s každodenními problémy, učí se žít život superhrdiny a zároveň se snaží býti tím správným otcem. Tentokrát mu cestu zkříží nová záporačka Ghost a Ant-Man společně s Wasp jsou nuceni odhalit dávné tajemství.

Premiéra 5.7.2018 (Falcon) | Natěšenost: 8/10

Manžel na zkoušku

Rozmazlený playboy Leonardo Montenegro si celý život užívá. Zlomový bod nastane, když z rozmaru odmítne zaplatit za služby úklidové služby. V tu dobu ještě nemá ani páru, jak mu to osud vrátí. Po divoké párty vypadne z lodi. Další den je nalezen a transportován do nemocnice, kde zjišťuje, že utrpěl ztrátu paměti. Začne pátrání po jeho rodině, když v tom se objeví Kate. Dívka toužící po odplatě, která jím byla nedávno ponížena, si jej vyzvedne jako zákonitá manželka. Jak dlouho však dokáže Kate tajit jeho skutečnou identitu?

Premiéra 5.7.2018 (Forum Film CZ) | Natěšenost: 8/10

Muž, který zabil Dona Quijota

Toby býval kdysi filmovým studentem. V jedné malebné španělské vesnici kdysi ztvárnil příběh Dona Quijota ve filmu. Peníze a sláva ho však změnily k nepoznání. Momentálně se živí jako režisér reklam. Jakmile se mu dostane do rukou stará kopie jeho studentského filmu, vydá se do vesnice zpět. Zjišťuje, že jeho opus měl na obyvatele vesnice obrovský vliv. Když potká výrobce obuvi, který se domnívá, že on sám je Don Quijote, dochází mu, že něco není tak úplně v pořádku. Toby se ocitá uvnitř příběhu vlastního filmu a stává se z něj Sancho Panza.

Premiéra 5.7.2018 (Bioscop) | Natěšenost: 6/10

Mrakodrap

Will Sawyer je bývalý šéf záchranného týmu a válečný veterán, který se nyní specializuje na bezpečnost mrakodrapů. Jedním z těch, které má na starost, je mrakodrap Perla – nejvyšší a nejzabezpečenější budova na světě. V den, kdy se uvnitř nachází jeho rodina, v budově vypukne požár. Will závodí s časem a pokouší se svou rodinu zachránit dříve, než se o ně postará ozbrojený gang, jehož vinou požár vypukl.

Premiéra 12.7.2018 (CinemArt) | Natěšenost: 7/10

Tísňové volání

Asger Holm je bývalý policista, kterému byla přidělena služba na tísňové lince. Není z toho zrovna dvakrát nadšený. K lidem se chová arogantně a jediné, po čem touží, je návrat domů. Jeden zcela obyčejný den mu naruší hovor, v němž unesená žena žádá o pomoc. Ve chvíli, kdy je hovor náhle přerušen, Asger začíná po ženě a jejím únosci pátrat. Zločin, který odkrývá, je však mnohem větší, než se zpočátku mohlo zdát.

Premiéra 12.7.2018 (Aerofilms) | Natěšenost: 9/10

Studená válka

Wiktor je talentovaný hudebník. Zula je temperamentní mladá zpěvačka, jejíž láska k hudbě je na stejné úrovni jako ta Wiktorova. Nedokážou žít spolu, ale zároveň se fatálně přitahují a nevydrží bez sebe být. Zula s Wiktorem mezi sebou rozehrávají nádhernou, ale hořkou baladu, svoji vlastní studenou válku.

Premiéra 12.7.2018 (Aerofilms) | Natěšenost: 5/10

Děsivé dědictví

Nejstarší členkou rodiny Grahamů je babička Ellen. Když náhle zemře, začíná rodina její dcery rozplétat záhadná a čím dál tím děsivější tajemství svých předků. S dalšími a novějšími odhaleními se snaží předejít svému osudu, který záhadným způsobem pronásleduje celý Grahamovic rod.

Premiéra 19.7.2018 (Vertical Ent.) | Natěšenost: 7/10

Mamma Mia! Here We Go Again

Pokračování úspěšného muzikálu Mamma Mia v sobě ukrývá rovnou dva příběhy. V tom prvním se vrátíme zpátky do minulosti, kdy byla Donna ještě čerstvou absolventkou univerzity a chtěla poznávat svět. To ještě netušila, že narazí na tři mladíky, kteří jí převrátí celý život naruby. Druhý příběh se zase odehrává přesně 10 let po událostech prvního dílu, kdy Sophie plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Klokairi, na které se samozřejmě sejdou všichni, včetně trojice jejích charismatických tatínků.

Premiéra 19.7.2018 (CinemArt) | Natěšenost: 6/10

Střídavá péče

Myriam a Antoine Bessonovi byli kdysi manželé. Momentálně žijí odděleně a jejich syna Juliena dostala do péče matka, která se ho snaží před otcem chránit. Otec však žádá o střídavou péči. Julien je tak svědkem stupňujícího se konfliktu mezi jeho rodiči a donucen jít na hranici svých možností, aby zabránil tomu nejhoršímu. Který z rodičů je ten nebezpečný?

Premiéra 19.7.2018 (Artcam) | Natěšenost: 7/10

Utøya, 22. července

Norský snímek Utøya, 22. července zachycuje masakr na letním táboře Svazu dělnické mládeže na ostrůvku u Osla v létě 2011. Snímek sleduje mladou Kaju, která se snaží bezhlavé střílení přežít a zároveň najít v chaosu a panice svou mladší sestru. Snímek vznikl na základě reálných svědectví. Scénář filmu je založen na hloubkových rozhovorech s přeživšími a snaží se co nejvěrněji zachytit pocity mladých, kteří byli v moment útoku na ostrově. Popisuje události z jejich perspektivy a skládá hold jejich odvaze.

Premiéra 19.7.2018 (Film Europe) | Natěšenost: 8/10

Chata na prodej

Jelikož rodina plánuje prodej chaty, rozhodne se před předáním chaty novému majiteli uspořádat poslední rodinnou párty. Dorazí všichni, včetně neustále přiopilého synka, nevyrovnané dcery, či jejího nového úspěšného německého přítele, který se jako jediný na výlet těší. Neví totiž do čeho jde. Naděje na idylický víkend na samotě u lesa rychle skončí. Opravdové dobrodružství začíná těsně nad ránem, když rodina zjistí, že se ztratil dědeček.

Premiéra 26.7.2018 (CinemArt) | Natěšenost: 6/10

Hotel Artemis

Hotel Artemis je přísně tajné vyspělé zdravotnické zařízení, určené výhradně pro bohatou klientelu podsvětí. Manažerka Jean Thomas tu vládne tvrdou rukou. Klienti jsou povětšinou vrazi, gangsteři a zločinci nejtěžšího kalibru. Exkluzivní služby pro pacienty zahrnují třeba nová játra vytvořená ve 3D tiskárně. Po urgentní hospitalizaci legendárního zločineckého bosse Oriana Franklina se z dříve bezpečného místa pro zločince stává to nejnebezpečnější.

Premiéra 26.7.2018 (Bioscop) | Natěšenost: 7/10