Remake Arachnofobie vezme pod svá křídla James Wan

Nová verze devadesátkového komediálního hororu je už nějakou dobu připravována. Ačkoli je vše ještě v počátku, projektu se ujme slavný režisér a tvůrce sérií V zajetí démonů, či Insidious. Arachnofobii však režírovat nebude. Snímek bude nicméně nadále vznikat pod jeho dohledem jakožto producenta. Wan to potvrdil na svém twitterovém účtu, kde i zavtipkoval, že by si přál ve filmu znovu vidět Johna Goodmana. 

Můžeme jen doufat, že Goodman bude ochoten a i mít čas si ve filmu zahrát. Nicméně James Wan a studio Amblin Entertainment se momentálně poohlížejí po scénáristovi. Otázka je, zda je dobrým nápadem oblíbený film o vražedných pavoucích předělávat. Nedávné Jumanji: Vítejte v džungli ale ukazuje, že pokud se vše pojme s nadhledem a trochu jinak, a hlavně zábavně, může se projekt povést i skepsi navzdory. Ačkoli máme přesto asi všichni v živé paměti nové Ghostbusters.

Jelikož je vše ještě natolik brzké, že není vybrán ani autor scénáře, není divu, že dosud nepadlo jméno režiséra. To se pravděpodobně dozvíme ve chvíli, kdy bude scénář hotov. James Wan má jak z pozice režiséra (kupříkladu chystaný Aquaman, či Tommyknockeři) tak producenta (The Nun; spin off ze světa V zajetí démonů, k němuž brzy vyjde trailer) poměrně napilno. Nicméně nezbývá než doufat, že i Arachnofobii se dostane dobrého tvůrčího dohledu a film se vydaří. Slušný námět na povedenou hororovou komedii (jakých, ruku na srdce, nikdy není dostatek) by tu byl.