Jared Leto zničí další komiksovou postavu

Dobrá, není fér ho odsuzovat předem. Spousta herců, kteří si neporadili s rolí komiksové postavy, byla excelentní v roli jiné komiksové postavy. Jared Leto v roli Jokera nijak zvlášť nezazářil a jeho pojetí bylo v zásadě tak trochu stínem Jokera z animovaných seriálů. Nyní dostane šanci u konkurenční komiksové stáje. Sony totiž po Venomovi chystá další samostatný film ze Spider-Manova světa. Tentokrát bude mít hlavní roli Michael Morbius, živý upír.

Přídomek „živý upír“ není nijak nesmyslný. Vědec Morbius je totiž obětí vlastního experimentu, jehož účelem bylo vyléčení krevní nemoci. Vyvrbilo se to ale tak, že Morbius se infikoval krví vampýra obecného podobně, jako se Peter Parker stal Spider-Manem. Asi chápete, v co se mohl po styku se zmutovanou krví netopýra proměnit. V nezranitelné, lidskou krev vyžadující a lidského netopýra připomínající monstrum. Podědil také několik ryze upířích schopností, jako schopnost hypnózy či levitace, ale v zásadě je to podobný polo-zvířecí mutant jako Spider-Man. I tak se ale ve svých samostatných dobrodružstvích setkával s opravdovými, nemrtvými upíry.

Morbia si zahraje právě Jared Leto, který zároveň připravuje samostatný film s Jokerem. Ten by neměl mít žádnou souvislost s Jokerovým originem, v němž si zahraje Joaquin Phoenix, ale o tomhle zmatku jindy. Film Morbius the Living Vampire by se měl začít natáčet na konci tohoto roku. Scénář píší Burk Sharpless a Matt Sazama (nový seriál Lost in Space), režie se ujme Daniel Espinosa (Život). Vytvářet samostatnou sérii jen z galerie Spider-Manových padouchů zněl zpočátku jako šílený nápad. Slibné trailery na Venoma a námět na kombinaci sci-fi hororu a upírského hororu vzbuzují zase trochu naděje. Temná série o anti-hrdinech, obývajících jeden fikční svět, by nemusela být v zásadě špatná. Můžeme doufat, že Leto nevytvoří další karikaturu a my v kinech zjistíme, proč má vlastně doma toho Oscara.

Zdroj: Obrazor.cz