Trailer #2: Grinch (2018) – Cumberbatch jako zelený chlupatý mrzout

Tvůrci animáků Já, padouch, Zpívej a Tajný život mazlíčků představují trailer k jejich dalšímu počinu, Grinch. Benedict Cumberbatch a hlavní postavička, ubručený zlomyslný mrzout Grinch, kterému Cumberbatch propůjčil hlas, si dokonale sluší. Kdyby byl Cumberbatch animák, byl by určitě zelený a chlupatý. 

Skřet Grinch, kterého už v roce 1957 stvořil americký autor Dr. Seuss, je cynický bručoun, který nesnáší vánoce a chystá se je ukrást. Trailer napovídá, proč tomu tak je. Narozdíl od ostatních dětí on hezké vánoce s rodinou a dárečky neměl. Je totiž sirotek a dětství strávil v sirotčinci. Se svým jediným přítelem a souputníkem, psem Maxem, se denně vydává ven, aby trošku ostatní pozlobil a zaškodil.

Film je další z mnoha, který si vánoční svátky propůjčují k deklaraci, že svět je docela fajn a nic není tak horké, jak se uvaří. Nezištná láska, vzájemná pomoc a upřimná víra malé dívenky nakonec obměkčí i Grinche. A když jako t vůrci ve filmu napravíte protivného zeleného škarohlída, co vypadá jak křízenec prachovky a cukrové vaty, dostatečně to vyvážíte vtipem a celé založíte na perfektní animaci, nemůžete být ani obviněni z kýče.