TOP 8: Nejlepší filmy z prostředí zábavních parků

Nový film Woodyho Allena Kolo zázraků, který je právě možné vidět na velkých plátnech,  se odehrává  v zábavním parku na Coney Islandu. Rozhodně ale nejde o jediný film z tohoto prostředí, podobných lze najít spoustu. Pojďme si připomenout nějaké, které stojí za zhlédnutí.

8. Nezapomenutelné prázdniny (2013)

Čtrnáctiletý Duncan (Liam James) není z dovolené s mámou (Toni Collette) a jejím přítelem (Steve Carell) zrovna dvakrát nadšený. Když dorazí do domku na pláži, rozhodne se Duncan, že se projede na kole do městečka. Tam se seznamuje s Owenem (Sam Rockwell), který pracuje ve vedení aquaparku Water Wizz. Ihned se spřátelí a Duncan začne ve Water Wizz trávit co nejvíce času.

7. Černý zabiják (2013)

Tento dokumentární snímek vypráví příběh kosatky Tilikum žijící v zajetí v zábavním parku. Od ostatních kosatek v zajetí se ale značně liší. Za svůj pobyt ve vodním světě zabila totiž už tři lidi. Dokument se snaží upozornit na kruté zacházení s tímto druhem.

6. Bláznivá dovolená (1983)

Rodina Clarka Griswolda (Chevy Chase) se vydává na výlet do zábavního parku Walley World. Všichni se na dovolenou těší, to ale nevědí, co je všechno cestou čeká. Clark totiž patří k těm věčným smolařům a zvládne pokazit i nemožné. Není tedy divu, že se jejich cesta autem změní v jeden průšvih za druhým.

5. Zachraňte pana Bankse (2013)

Walt Disney (Tom Hanks) léta touží po filmových právech ke knize Mary Poppins. Autorka knihy Pamela L. Travers (Emma Thompson) se ale obává, že by filmová verze nebyla podle jejích představ. Nakonec se odhodlá přiletět do Hollywoodu a s filmem souhlasí. Nápady, které jí filmové studio předkládá, se jí ale vůbec nelíbí. Walt Disney se rozhodne vzít jí ve snaze změnit její názory na jeho filmy na výlet do Disneylandu.

4. Zábavný park (2009)

James (Jesse Eisenberg) by se po skončení vysoké školy rád vydal na výlet po Evropě a při té příležitosti třeba i okouzlil nějakou dívku. Americké ekonomice se ale moc nedaří a Jamesovi rodiče neví, kde vzít na tak nákladný výlet peníze. James proto začne pracovat v zábavním parku. Postupně zjišťuje, že tu nemusí být taková nuda, zvlášť když má člověk za kolegyni Em (Kristen Stewart).

3. Velký (1988)

Třináctiletý Josh si u automatu v zábavním parku přeje být dospělý (Tom Hanks). K jeho překvapení se mu přání vyplní a on se ocitá sám a bez peněz na ulici. Ačkoli vzezřením je dospělý, uvnitř je stále malým chlapcem. A to není vůbec jednoduchá situace. Pomáhá mu ale jeho kamarád a Josh si najde práci v hračkářství.

2. Zombieland (2009)

Svět je v ohrožení. Zombie epidemie se šíří rychlostí blesku. Columbus (Jesse Eisenberg) a Tallahassee (Woody Harrelson) se snaží přežít a prchají před zombie. Když přijde na likvidování hladových zombie, je naštěstí Tallahassee velmi nadaný.

1. Jurský park (1993)

Poté, co vědci nalezenou vzorky prehistorické D.N.A., rozhodnou se spolu s milionářem Johnem Hammondem (Richard Attenborough) vybudovat přírodní park s prehistorickými tvory. John ještě před otevřením parku veřejnosti pozve svá vnoučata a několik odborníků. Jeden ze zaměstnanců ale ukradne dinosauří embrya a při útěku vypne elektrický plot Jurského parku.