Trailer #1: Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) – Streepová a Hanks odhalují politický skandál

Po úspěchu snímku Spotlight, jenž se zabýval tématikou investigativní žurnalistiky, se brzy diváci dočkají podobného kinematografického počinu. Tentokrát však půjde o boj novinářů proti čtyřem americkým hlavám státu, které úmyslně zatajovaly informace spojené s válkou ve Vietnamu, a soudě podle prvního traileru spolupráce držitelů Oscara Maryl Streepové a Toma Hankse slibuje kvalitní podívanou.

Ústřední dvojicí filmu Akta Pentagon: Skrytá válka je vydavatelka deníku Washington Post Kay Grahamová a editor Ben Bradlee, kteří se snaží uveřejnit kompromitující dokumenty, jež unikly z Pentagonu. Informační válka mezi Postem a médiem New York Times, které informace o existenci dokumentů publikovalo jako první, vytváří tlak na konkurenční redakci, aby materiál čítající téměř 7 000 stran získala a informovala o jejich obsahu veřejnost. Grahamová s Bradleem uspějí a stojí před morálním dilematem, zda článek o prohřešcích čtyř generací prezidentů uveřejnit a čelit federálnímu stíhání, anebo uchovat tajemství, zachránit si „kůži“, ale zpronevěřit se všem novinářským standardům, ve které věří..

Režisérem snímku, který je inspirován skutečnými událostmi, je Steven Spielberg, pro něhož se bude jednat již o pátou spolupráci s Tomem Hanksem (Zachraňte vojína Ryana, Chyť mě, když to dokážeš, Terminál a Most špiónů). Hanks se ujal role investigativce Bradleeho, kterému zdatně sekunduje Grahamová v podání Maryl Streep. Kromě těchto hvězd se na plátně objeví ještě například Alison Brie, Carrie Coon, Michael Stuhlbarg nebo Bradley Whitford. Akta Pentagon dorazí do tuzemských kin 25. ledna příštího roku.