Víkendové tržby: To obhájilo prvenství, Matka propadla

Povedený druhý víkend zažilo hororové To a jen Americe už vydělalo přes 200 milionů. Darren Aronofsky s Jennifer Lawrence vyhořeli.

  1. místo – To: 60,1 milionů, 2. týden v žebříčku
  2. místo – Americký zabiják: 14,8 milionů, novinka
  3. místo – Matka!: 7,5 milionů, novinka
  4. místo – Který je ten pravý?: 5,1 milionů, 2. týden v žebříčku
  5. místo – Zabiják & bodyguard: 3,5 milionů, 5. týden v žebříčku
  6. místo – Wind River: 2,5 miliony, 7. týden v žebříčku
  7. místo – Annabelle 2: Zrození zla: 2,4 milionů, 6. týden v žebříčku
  8. místo – Balerína: 2,1 milionů, 4. týden v žebříčku
  9. místo – Spider-Man: Homecoming: 1,8 milionů, 11. týden v žebříčku
  10. místo – Dunkerk: 1,3 milionů, 9. týden v žebříčku

Nadvláda To pokračuje. Adaptace legendární knižní lahůdky z pera Stephena Kinga zažila ve svém druhém týdnu v amerických kinech uspokojivý 50% propad návštěvnosti a slaví tak opět první místo. Celosvětově už je pak klaun Pennywise na částce 376 milionů dolarů. Tento výkon musel logicky někdo odnést a v právě uplynulém víkendu ostrouhaly hned dvě novinky.

Tou první se stal akčňák Americký zabiják, který láká třeba na Michaela Keatona, s necelými patnácti miliony. To není zas takový průšvih, protože pořizovací cena snímku šla jen něco málo přes třicet mega. Vyloženě zklamáním je pak nový film kdysi fantastického režiséra Darrena Aronofskyho s názvem Matka!. Velice rozporuplně přijatý snímek v hlavní roli s Jennifer Lawrence debutoval v 2 300 kinech, ze kterých vytěžil slabých 7,5 milionů. Studio Paramount pláče, protože se jedná o další z hřebíčků do rakve letošní sezóny.

Zbytek žebříčku se odehrál podle očekávaných předpokladů. Příští týden už to bude o dost zajímavější, protože se do amerických kin chystá například očekávaná dvojka Kingsman, LEGO ninjové nebo facebookový horor Friend Request.