Linda Hamilton se vrátí v novém Terminátorovi

James Cameron už se dal slyšet, že bude dohlížet na nový restart Terminátora. Ačkoliv je tato filmová série už poněkud vyčpělá, prostý fakt, že za projektem bude stát (byť pouze v pozici producenta) jeho stvořitel, poskytuje určitou důvěru. Účast navíc potvrdil aktér, který je s roboty z budoucnosti neodmyslitelně spjatý; Arnold Schwarzenegger. Víme už ostatně, koho v připravované trilogii (tedy minimálně v jejím prvním dílu) ztvární. Nyní přislíbila účast další součást prvních (a nejlepších) dvou dílů, za nimiž stál Cameron…

Linda Hamilton ztvárnila v zásadě nejdůležitější postavu celé ságy; Sarah Connor, matku Johna Connora, budoucího vůdce odboje proti umělé počítačové inteligenci Skynet, která si dala za cíl vyhubit lidstvo. Objevila se v již vzpomínaných dvou dílech a jedná se bezesporu o nejzajímavější a nejsilnější charakter, který prodělal veliký vývoj. Ostatně její proměna z nesmělé servírky ve zkušenou bojovnici proběhla nejen na plátně, ale aby byla dostatečně uvěřitelná, musela herečka prodělat vojenský výcvik.

Jaká bude tedy její další proměna po několika dekádách, je otázkou. Zvlášť když vezmeme v potaz fakt, že ve třetím díle Terminátora, nesoucím název Vzpoura strojů, je jasně řečeno, že Sarah zemřela ne leukémii. Tento film však Cameron nerežíroval, tím pádem je nejspíše na něm a režisérovi tohoto restartu Timu Millerovi (Deadpool), zda se zmíněný fakt rozhodnou ignorovat či ne. Hamilton by tak podobně jako Schwarzenegger mohla ztvárnit úplně jinou postavu, nebo se zkrátka objevit ve formě flashbackových scén.

To, že se Hamilton v restartu ságy navrátí nicméně potvrdili před dvěma dny Cameron s Millerem na projekci Dnu zúčtování ve 3D. Cameron se navíc dal slyšet, že ve filmu budu postavy jak z budoucnosti, tak z přítomnosti. Mají prý v plánu obsadit i mladší herečku. Kdo nový tedy do filmu přibude, může být zatím předmětem diskuzí. Slavný filmový vizionář rovněž prohlásil, že v době kdy je běžné, že máme padesáti i šedesátileté akční hrdiny, by bylo dobré přivést na plátno i podobně starou hrdinku. Což nasvědčuje že by se Sarah Connor mohla vrátit opravdu s plnou parádou. Jak moc nový film zamíchá s dějem a časovými liniemi, a na co tedy vlastně bude navazovat je možná celkem bezpředmětné vzhledem k tomu, jaký binec už v tom všem beztak je. Pro všechny fanoušky Terminátora (mě osobně nevyjímaje) nezbývá než doufat že celý projekt dopadne úspěchem.