Režisér Deadpoola Tim Miller připravuje adaptaci kyberpunkové klasiky Neuromancer

Už v říjnu bylo oznámeno, že kvůli tvůrčím neshodám neusedne Tim Miller opět na režisérskou stoličku a neujme se pokračování oblíbeného Deadpoola. Režisér se ale rozhodně nenudí. Jednak spolu s Jamesem Cameronem připravují reboot Terminátora a nyní se začalo proslýchat, že pracuje ještě na dalším projektu. 

Miller se spolu se svým VFX studiem Blur pustil do adaptace kyberpunkového románu Neuromancer. O připravovaném zpracování této klasiky Williama Gibsona, která poprvé vyšla v roce 1984, informoval server Deadline. Kniha vyhrála několik cen (Hugo, Nebula, Philip K. Dick) a zatím se dočkala předělání do formy komiksu, počítačové hry, hry čtené v rádiu, audioknihy a dokonce i opery. Proběhlo i několik pokusů o filmovou adaptaci. Uvidíme, jak dopadne tento.

„Matrix je svět ve světe, globální dobrovolná halucinace, která reprezentuje každý bit v kyberprostoru. Henry Dorsett Case byl nejlepší a nejchytřejší zloděj dat, dokud mu jeho pomstychtiví bývalí zaměstnanci nepoškodili nervový systém. V tuhle chvíli dostane poslední šanci – objeví se nový a velmi tajemný zaměstnavatel, který mu nabídne práci. Cíl: nepředstavitelně silná umělá inteligence, která obíhá okolo Země a slouží zlověstnému Tessier-Ashpool klanu. Spolu se dvěma kolegy se Case vydá na dobrodružství, které předefinovává celý sci-fi žánr.“