VIDEO: Sigourney Weaver bojuje s mimozemšťany v kraťasu Rakka

Minulý měsíc filmový tvůrce Neil Blomkamp (kterého můžete znát zejména díky perfektnímu nezávislému filmu District 9) oznámil nový projekt. V něm bude pod záštitou svého nového studia Oats Studios vytvářet krátké experimentální snímky. První vlaštovka nese název Rakka. V 21minutovém snímku se režisér, který měl původně točit pátý díl Vetřelce, k čemuž bohužel nedošlo, jaksepatří vyřádil a obsadil i legendu sci-fi filmů: Sigourney Weaver. Je třeba dodávat něco víc? Ostatně, posuďte sami. Rakka je totiž k dispozici ke zhlédnutí online.

Projekt oplývá perfektními efekty a krom digitálních a děsivých mimozemšťanů spatříme chátrající města, rzí potaženou Eiffelovu věž nevyjímaje. Film se odehrává v blízké post- apokalyptické budoucnosti roku 2020 v Texasu. Příběh snímku je rozdělen na tři části, z nichž první seznamuje diváka s mimozemskými vetřelci – známými jako Klum a zamořeným světem. Spolu s nimi nám představí i odboj snažící se o záchranu zotročeného lidstva. Je vedený hlavní hrdinkou; Jasper (Weaver). Druhá část odhalí další dvě postavy; jsou jimi Nosh (Brandon Auret) a Amir (Eugene Khumbanyiwa). První z dvojice je pyroman se zálibou ve výbušninách. Druhý z jmenovaných byl vězněm mimozemšťanů a byl vystaven mutacím plynoucím z jejich pokusů na něm. Má tak některé u jejich schopností. Třetí část pak v Amirově vizi sleduje Jasper, bojující se svou jednotkou proti mimozemskému nepříteli, který disponuje mimo jiné i telepatickými schopnostmi…

Celý krátký film by měl být v budoucnu rozšířen, což záleží hlavně na divácích. Ti k tomuto mohou dopomoci formou finančního příspěvku na Steamu a získat tak za to i cenné dárky. V akčně laděném minifilmu, připomínajícím svým spádem a způsobem vyprávění spíše pořádně dlouhý trailer, hraje krom zmíněné oblíbené herečky Eugene Khumbanyiwa, Robert Hobbs, Carly Pope, Brandon Auret, Mike Huff, Jay Anstey, Alec Gillis, a další. O hudbu se postaral Lorne Balfe, z jehož nejnovějších skladatelských projektů jmenujme kupříkladu adaptaci slavné mangy Ghost in the Shell.