Han Solo přišel o režiséry

Phil Lord a Christopher Miller opouštějí druhý samostatný Star Wars film kvůli tvůrčím neshodám s vedením studia Disney.

Tohle smrdí. Když už to začalo vypadat, že produkce a natáčení filmu o mladém Hanu Solovi jede podle plánu, přijde tahle facka. Režiséři snímku Phil Lord a Christopher Miller odchází od projektu údajně kvůli „tvůrčím neshodám“ s prezidentkou Lucasfilmu Kathleen Kennedy a začíná tak hledání nového kormidelníka, který se této zbloudilé kocábky ujme.

Oficiální vyjádření obou zúčastněných stran zmiňují „rozdíly ve vnímání kreativního směru, kterým se měl mladý Han Solo ubírat“ a „talentované režiséry, se kterými jsme se dohodli na ukončení spolupráce“, ale zahraniční bulvár začal trochu pátrat a na povrch vyšly dost zajímavé věci.

Tak například několik zdrojů opakuje historku o „brutální hádce“ mezi Kennedy a oběma režiséry, po které následoval okamžitý vyhazov. Se čtyřměsíční prací Lorda a Millera také údajně nebyl vůbec spokojený kultovní tvůrce Lawrence Kasdan (scénárista páté, šesté a sedmé epizody Star Wars ságy), jehož názor si studio asi nemůže dovolit ignorovat a Han Solo je bohužel bez režisérů.

Zatím není známo, který tvůrce očekávaný film převezme, ani zda bude dodržena původní květnová premiéra v příštím roce.

Update: Disney se prý horlivě snaží podepsat Rona Howarda (Rivalové, Čistá duše) jakožto nového režiséra.