Trailer #3: Mumie (2017) – Akční útěk před příšerou

Třetí a finální trailer k očekávanému snímku zveřejnila filmová společnost Universal Pictures necelé tři týdny před premiérou. A už teď je jasné, že fanoušci akčních filmů se jistě nudit nebudou.

Mumie má být prvním snímkem ze série, v níž chce Universal oživit své nejznámější nestvůry, jako jsou Neviditelný muž, Vlkodlak nebo Frankenstein, a dát jim novou podobu. Na rozdíl od originálu z roku 1932 je však v nové adaptaci oživlá mumie ženského pohlaví.

V Egyptě žila princezna Ahmanet, která se neštítila ničeho. Aby převzala vládu po svém otci, neváhala se spojit i s temnými silami. Byla potrestána mumifikací za živa a pohřbena tak, aby ji nikdo nenašel. Což se tak úplně nestalo, její hrobku za dva tisíce let objevil dobrodruh Nick Morton a archeoložka Jenny Halsey. Ahmanetin sarkofág nechali urychleně poslat do Londýna, kde Jenny pracuje pro tajnou organizaci Prodigium, která pronásleduje a odchytává ta nejnebezpečnější monstra. Jenže letadlo má krátce před přistáním nehodu a zřítí se. Nick jako zázrakem nehodu přežije. I když smrt by byla dost možná lepším a jednodušším řešením, princezna Ahmanet se totiž probudila a chce ovládnout svět. A k tomu potřebuje i pomoc svého „osvoboditele“ Nicka.

Hlavní roli Nicka Mortona si zahrál Tom Cruise, archeoložku Jenny Annabell Wallis a oživlou egyptskou princeznu Sofia Boutella. Režie se ujal Alex Kurtzmann.

Zatím není jasné, jak bude smělý plán Universalu na obnovu svých legendárních hororových snímků pokračovat. Kolovaly zvěsti, že Johnny Depp by si mohl zahrát v novém Neviditelném muži, Javier Bardem by ztvárnil Frankensteina a Anglina Jolie Frankensteinovu nevěstu. Na další podrobnější informace si budeme muset asi počkat až po premiéře Mumie, která ale vstoupí do kin zanedlouho, konkrétně 9. června.