Zaplaťte, nebo zveřejníme nové Piráty z Karibiku! Studio Disney čelí internetovým vyděračům

Není pirát jako pirát…

Kapitán Jack Sparrow a spol. mají na triku pořádný malér. Neznámí hackeři údajně ukradli nový díl Pirátů z Karibiku a hrozí, že pokud společnost Disney nezaplatí tučné výkupné, zpřístupní ho celý na internetu. Podle několika zdrojů mají vyděrači v plánu zveřejnit pětiminutovou ukázku ze Salazarovy pomsty, jak zní podtitul pátého dílu pirátské ságy, už v nejbližších dnech.

Film dvojice norských režisérů s krkolomnými jmény (Rønning a Sandberg) má vstoupit do kin už 25. května a pokud by se jakákoliv jeho část objevila s předstihem na internetu, ztráty by šly do stamilionů. Vzpomeňme například, jak dopadli třetí Postradatelní nebo pátá série Orange is the new Black poté, co společnost Netflix nevyhověla všem požadavkům vyděračů.

Podle výkonného ředitele Disney Boba Igera hackeři hrozí, že pokud na jejich účty nepřijdou žádné platby, mají v plánu Salazarovu pomstu postupně zveřejňovat v dvacetiminutových intervalech. Jen pro připomenutí – zatím poslední díl Pirátů Na vlnách podivna vydělal celosvětově přes jednu miliardu dolarů a nadcházející snímek měl alespoň doposud minimálně stejné ambice.