Wolverine: Připomeňte si Loganovu filmovou štaci

A je to tady, Hugh Jackman po letech dává vale své nejikoničtější roli. Dlouhá léta nás bavil jako drsný mutant s nezničitelnými drápy a regenerací, ale tomu už bude brzy konec. Logan je totiž labutí písní a další snímky z xmenovského světa už budou bez účasti australského herce. Pojďme se podívat, kolikrát nás sympatický herec jako Wolverine ohromil.

X-Men (2000)

První výskyt Wolverina na stříbrném plátně. Jackman ho ztvárnil jako nespoutaného rebela, který pod hodně silnou vrstvou skrývá dobré srdce. Jeho Logan se rychle stal nejpopulárnějším členem posádky, jelikož zlobiví kluci zkrátka v dnešním světě frčí. O tom ví své nejen Jean Grey…

X-Men 2 (2003)

Podle mnohých vůbec nejlepší díl série o mutantských superhrdinech. Tvůrci vycítili, jak velký potenciál má regenerující se bijec, a tak na něm postavili v podstatě celý příběh zabývající se jeho minulostí. Kanadský rváč zde dostal pořádnou porci prostoru a světu dokázal, že je mnohem komplexnější postava, než se na první pohled zdá.

X-Men: Poslední vzdor (2006)

Závěrečný díl první trilogie sázel především na efekty. Postavám a jejich rozvoji byl ukrojený čas na úkor akce. Hlavní hrdina tohoto článku byl opět jedním z klíčových elementů celého snímku a byl to právě on, kdo neodvratně zabránil katastrofě, když musel dát sbohem (drápy pěkně zblízka) své milované.

X-Men origins: Wolverine (2009)

Bylo jen otázkou času, kdy dostane nejpopulárnější X-Men vlastní film. A toho se skutečně dočkal. Dozvěděli jsme se tak ještě více o jeho rodině, historii a zjistili jsme, že je ještě starší, než jsme si mysleli. V očích fanoušků však tvůrci neodvedli dobrou práci a Loganova první samostatná pouť bývá řazena k tomu nejslabšímu ze světa mutantů. Velkou míru na tom má i zprznění velice oblíbené postavy – Deadpoola. Ten se sice vykoupil velice zdařilou loňskou únorovou jízdou, ale zde byl trapnou parodií sebe sama.

X-Men: První třída (2011)

První díl nové trilogie je velice zdařilou a svěží podívanou, která se soustředí především na vztah Xaviera a Magneta. Wolverine měl zde jen drobné cameo, ale to bylo natolik silné, že si ho určitě pamatujete. Ukázal v něm totiž svou drsnou povahu a pro sprosté slovo nešel skutečně daleko. Takovou reakci ani jeden ze zmíněných pánů při snaze získat nesmrtelného Kanaďana na svou stranu určitě nečekali.

Wolverine (2013)

Druhá sólovka se odehrávala v exotickém Japonsku. Aby tvůrci zvýšili dramatičnost, Wolverine na krátký čas o své schopnosti, uzdravovat se, přišel. To mělo poprvé ten efekt, že si divák nebyl jistý, zda jeho oblíbenec dojde plný života až do konce filmu. kromě tohoto chytrého tahu ovšem snímek nebyl ničím, co by šlo popsat slovem „wow“. Kvalitní, ale nijak obzvlášť. Protagonistovi však neudělal žádnou ostudu a ve výsledku pobavil, a o to jde především.

X-Men: Budoucí minulost (2014)

Pomyslný vrchol všech snímků z tohoto universa. Spojení původní generace s mladými puškami vedenými McAvoyem, Fassbenderem a Lawrence. Wolverine zde hraje klíčovou roli, když se myslí přenese do minulosti, aby zabránil neblahému zničení světa. Skvělá akce, dobře napsaný scénář a odlehčenost, dělají z tohoto dílu parádní zábavu.

X- Men:Apokalypsa (2016)

Závěrečný díl nové trilogie byl pro mnohé zklamáním. Budoucí minulost zkrátka nastavila vysokou laťku, kterou nemohl její následovník překonat. Ale i zde se najde několik pozitiv. Jedním z nich je určitě výskyt jednoho zakrslého muže s adamantiovými drápy, který je součástí velice záhadného projektu…

Logan (2017)

Poslední Jackmanův part ve své životní roli. První ohlasy zní velice nadšeně, a tak doufejme, že se nesmrtelný sympatický zabiják rozloučí ve velkém stylu. Již první trailery ukázaly, že tohle bude trochu něco jiného. Důraz na psychologii postav, postapokalypsa a vztah muže a mladé dívky nápadně připomínají herní hit The Last of Us. Jackman by si zasloužil rozloučit se na vrcholu.

Váš komentář potěší autora článku.