VIDEO: Seznamte se s androidem Walterem z Vetřelec: Covenant

S novým Vetřelcem: Covenant se Ridley Scott vrátí do světa, který vytvořil na konci 70. let minulého století. Foxové nyní zveřejnili krátké video s názvem Meet Walter (Seznamte se s Walterem), které potěší každého nedočkavce.

Ve videu se jako Walter objeví Michael Fassbender. Klip je m.j. středobodem kampaně #MeetWalter. Představuje nejnovějšího syntetického androida Waltera s inteligencí řízenou AMD (NASDAQ: AMD), RyzenTM and RadeonTM procesory a vyprodukovaného fiktivní společností Weyland-Yutani.

Kraťas z dílny Ridley Scotta představuje Waltera jako nejpokročilejšího syntetického společníka. Byl vyroben, aby sloužil lidem a pomáhal jim k lepším zkušenostem s AI. V rámci kampaně se objevil také limitovaný plakát. Twitter navíc umožňuje uživatelům dostat po použití #MeetWalter personalizovanou automatickou videoodpověď přímo od hrdiny. Režisér Ridley Scott se nechal slyšet:

„Partnerství s AMD, jednou z největších technologických firem světa, na naší „Meet Walter“ kampani podporující film šlo perfektně v souladu s naší vizí obrovského potenciálu AI, který Michael tak perfektně ve Vetřelec: Covenant přivádí skrz Waltera k životu. V AMD máme partnera, který je jedním z nejsilnějších a nejvýraznějších ve vývoji a implementaci AI technologií a předpovídá a ukazuje, kde by budoucnost umělé inteligence mohla být. Zapojení AMD do naší dlouholeté spolupráce s 20th Century Fox na předchozích Vetřelcích a dalších je inspirující a vzrušující.“

Vetřelec: Covenant sleduje skupinku lodi, která je uvězněna na jakési odstrčené planetě kdesi ve vesmíru a myslí si, že objevila ráj. Postupně zjistí, že prostředí okolo nich není tak docela Eden, ba naopak je temný a nebezpečný svět. Když objeví hrozbu, kterou si nikdo z nich neuměl ani představit, jsou nuceni rychle přijít s únikovým plánem.

Ve filmu se objeví například Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup a Danny McBride.

Film přijde do českých kin 18.5.2017. Do té doby se alespoň podívejte na zmiňovaný klip.