Chystá se remake legendární Mouchy

Povídka francouzského spisovatele George Langelaana, která se poprvé objevila koncem padesátých let na stránkách Playboye, už se za ta léta dočkala hned několika adaptací. Nejznámější je pochopitelně hned ta první z roku 1958, a následně verze z roku 1986, natočená kultovním režisérem Davidem Cronenbergem. V té si roli vědce, který díky nehodě v teleportačním zařízení spojí své DNA s mouchou, zahrál Jeff Goldblum. Studio 20th Century Fox podle všeho chystá novou verzi.

Deadline uvedl, že o post režiséra se uchází J.D. Dillard, filmový debutant, který je zatím znám jen jako autor dosud neuvedeného filmu Sleight, jenž by se měl objevit v kinech během dubna. Spolupracoval ale už na několika větších projektech a má za sebou řadu krátkometrážních filmů, tudíž v tomto směru by se mohlo rozhodně jednat o zajímavou kombinaci. Dillard by se krom režie měl podílet i na scénáři, spolu se svým kolegou Alexem Theurerem.

To je zatím vše, co o chystaném projektu víme. Moucha patří bezesporu mezi nejznámější novodobé hororové příběhy a o její popularitě svědčí nejen filmová zpracování, ale i opera od Howada Shorea, či komiksová minisérie z roku 2015 od nakladatelství IDW. Nové filmové zpracování by tak mohlo být dalším pomyslným milníkem. Zda se mu ale podaří překonat úspěch původního filmu, či Croenbergovy Oskarem za masky oceněné, dnes už značně kultovní verze, naplněné děsivou psychologickou i fyziologickou proměnou hlavní postavy, se uvidí… Nezbývá než zatím jen upřímně doufat.