Pokračování Avataru opět odloženo

Fanoušci dobrodružství Jakea Sullyho si na návrat do Pandory budou muset zase počkat. Režisér James Cameron oznámil, že Avatar 2 do kin nestihne dorazit do konce roku 2018, jak bylo avizováno. Sequel měl podle původních Cameronových plánů vzniknout už před třemi lety, tak proč jsme se stále nedočkali?

Avatar se po uveřejnění stal celosvětovou senzací, a snímek se dokonce dostal na první příčku nejvýdělečnějších filmů všech dob. Proto se těžko věří tomu, že se James Cameron mermomocí nesnaží o oživení této legendy od jejíž premiéry už uběhlo osm let. Jenže kanadský režisér má svůj plán, jak to s Avatarem bude fungovat. Tradiční postup u psaní scénáře je se zaměřit na jedno pokračování. Maximálně si vytvoříte dějovou linku pro další díly, ale intenzivně se soustředíte jen na ten jeden sequel. Avšak James Cameron je jiný případ, on chce na jeden zátah vypracovat sequely dokonce čtyři. „My neděláme Avatar 2. Děláme Avatar 2, 3, 4 a 5. Je to impozantní závazek. Trvalo nám čtyři a půl roku, než jsme vytvořili jeden film, a teď pracujeme na čtyřech! Takže já přesně vím, kde budu dalších osm let,“ vysvětlil Cameron v rozhovoru pro Toronto Star.

Nové datum premiéry stanoveno nebylo, což je vzhledem k opakovanému odkládání asi na místě. Cameron je však známý tím, že má rád vše perfektní, což může diváky zase na chvíli uchlácholit. Přestože se dá předpokládat, že se do kin na pokračování Avataru pohrnou davy, další sequely mohou mít (vzhledem k netradiční strategii) méně slavný osud.