Alien: Awakening dalším snímkem do vetřelecké ságy?

Vetřelec: Covenant sice vstoupí do kin až za pár měsíců, ale Ridley Scott už spřádá další plány. Začal už totiž pracovat na dalším díle vetřelecké franšízy a zveřejnil i jeho jméno. Měl by se jmenovat Alien: Awakening.

V rozhovoru pro Fandango prozradil rovněž pořadí, v jakém na sebe snímky budou navazovat.

„Bude ještě jeden, než se logicky ve směru hodinových ručiček vrátíme zpět k původnímu Vetřelci. Půjdou po sobě: Prometheus, Awakening, Covenant. Je možné, že potom budou i další. Pokud bude tenhle úspěšný, stejně jako ten následující, pak budou určitě další tři,“ uvedl zmateně v interview.

Pak ale v návaznosti na jeho výrok vyvstává spousta otázek. Buď se Ridley Scott spletl a řekl filmy ve špatném pořadí, nebo půjde poněkud šílenou cestou, kdy Alien: Awakening bude prequelem k Alien: Covenant.

Tak si to shrňme: Prometheus, prequel k původnímu Vetřelci, následuje Covenant, pokračování Promethea a zároveň rovněž preguel k Vetřelci. Pak přijde Awakening, prequel k prequelu klasického Vetřelce a sequel k prequelu (Prometheovi). Scott je buď velký stratég a šachista, nebo jenom nešika, co poplete i pořadí vlastních filmů a chce vlastně říct, že za sebou půjde chronologicky Prometheus, Covenant, Awakening.

Problémem může být i Scottův věk. Výše zmíněné filmy nejsou totiž jediné, které devětasedmdesátiletý režisér plánuje. Už totiž oznámil, že jeho příštím filmem má být All the Money in the World, snímek vycházející z reálné události únosu Johna Paula Gettyho III. Smělé plány na to, že ani hollywoodští režiséři nežijí věčně.

Jednou z dobrých zpráv pro fanoušky Ridleyho Scotta je fakt, že se očividně nechystá do žádného důchodu, to druhou je jisté uvedení snímku Vetřelec: Covenant do kin. Na plátnech se objeví 19. května a v hlavních rolích se objeví Michael Fassbender, Katherine Waterston, Danny McBride nebo James Franco.