Tomb Raider: Lara Croft na prvních fotkách

Oblíbená akční herní série o ženském protějšku Indiana Jonese chystá svůj další pokus o úspěch ve filmovém světě. Videoherní adaptace to (jak je všeobecně známo) neměly nikdy lehké a právě Laře Croft v minulosti příliš nepomohly ani křivky Angeliny Jolie… Ačkoli kvality oněch filmů byly sporné, jejich výdělek byl zcela nesporně slušný. Není proto divu, že jedna z nejznámějších herních postav rozhodně není u ledu. Uběhlo pár let a brzy tu budeme mít reboot…

Ozbrojenou archeoložku si tentokrát zahraje nadaná mladá herečka Alicia Vikander, kterou jsme už měli možnost vidět v celé řadě snímků. Z nejnovějších jmenovitě kupříkladu v posledním Bourneovi, či Dánské dívce. Momentálně uběhly dva týdny od začátku produkce filmu. Přesto toho však zatím moc k vidění nebylo. To je nicméně poměrně bohatě vykompenzováno nyní, kdy se na internetu před nedávnem objevily první snímky z natáčení rebootu Tomb Raider… Jeho příběh má sledovat mladou Laru Croft, pátrající po otci ve snaze dokončit jeho výzkum, odhalit dávná tajemství a očistit pošpiněné rodinné jméno. Její zmíněný otec, archeolog a aristokrat, se jmenuje Lord Richard Croft a zahraje si ho Dominic West.

O scéně zachycené na fotkách se toho zatím příliš neví. Alicia Vikander je zde vidět zavěšená na kaskadérském postroji, zatímco se pohybuje po jakési chatrné kovové konstrukci…

Tomb Raider režíruje Roar Uthaug podle scénáře, který má na svědomí Geneva Robertson-Dworet. Producenty projektu jsou Graham King a Gary Barber. Tvůrci mají v rukách osud potenciálně velmi silné značky, která dosud držela pomyslný rekord v box office mezi videoherními adaptacemi. Ten už ale, byť (nebýt Číny) střízlivě překonal Warcraft. Že by však naplnil očekávání, se zdaleka říci nedá. Zda se tedy vnadné ženské hrdince podaří splnit očekávání fanoušků, se dozvíme v březnu 2018, kdy má být tento reboot uveden do kin.

Natáčení momentálně probíhá v Jižní Africe. Ve filmu se krom hlavní hrdinky představí Walton Goggins, Dominic West, Daniel Wu Alexandre, Willaume Leo Ashizawa, a další.