Plán útěku 2 bude, poděkujme Číně

Pokračování čtyři roky starého utíkání z vězení se přece jenom dočkáme. Sylvester Stallone shání posily.

Asijský trh dělá divy a v některých případech si nezávisle na zbytku světa může vydupat pokračování. Plán útěku s akčními legendami Stallonem a Schwarzeneggerem tomu budiž zářným příkladem.

Jednička z roku 2013 na domácí půdě v Americe těžce propadla (výdělek pouhých 25 milionů dolarů), ale ohlasy na toto vězeňské dobrodružství nebyly až tak zdrcující a Slye s Arniem nakonec podržela Čína. Odtamtud totiž připlulo do studiové kasičky Lionsgate solidních 41 mega a teď někoho napadlo, že druhý díl není zas až tak blbý nápad. Filmu se také dařilo v Rusku či Japonsku.

Ten se samozřejmě odehraje v čínské koprodukci a vůbec bych se nedivil, kdyby se 90 % snímku odehrávalo v nejlidnatější zemi světa. Natáčení bylo mělo podle všech předpokladů začít už koncem letošního března s předběžnou premiérou očekávejme někdy začátkem příštího roku. Některé zdroje dokonce uvádějí odvážnější datum kolem prosince 2017.

Návrat Raye Breslina (Stallone) je hotovou věcí, se Schwarzeneggerem se prý počítá, ale čeká se, co na to samotný herec. Scénář napíše opět Miles Chapman, ale režijní stoličku tentokrát obsadí Steven C. Miller, autor několika akčních béček, o kterých jste určitě jaktěživ neslyšeli.