Nightwing a Batman znají své režiséry

Batman měl již několikrát možnost na stříbrném plátně chránit svůj milovaný Gotham, a nyní přišla řada i na jeho věrného parťáka, Dicka Graysona. Ten poprvé dostane možnost ukázat se v plné síle v podobě vlastní sólovky.

A kdo se vlastně postará o jeho filmovou existenci? Na režisérskou židli usedne Chris McKay, který má s maskovanými hrdiny již zkušenosti. Jeho posledním dílem byl totiž LEGO Batman film, a tak je příhodné, že příběh Waynova svěřence bude vyprávět zrovna on. O scénář by se měl postarat Bill Dubuque, který přesvědčil o svých kvalitách v Soudci či Zúčtování.

Dick Grayson je ve světě DC komiksů dobře známou postavou. Byl Batmanův chráněnec a parťák, který se může chlubit tím, že byl vůbec prvním Robinem. Po čase se rozhodl vystoupit ze stínu Bruce a stal se Nightwingem. Ten nadále chránil obyvatele Gothamu, ale postupně se více zaměřil na město Bludhaven.

Nightwinga už jsme měli možnost vidět ve dvou Batmanech režiséra Joela Schumachera – Batman navždy a Batman a Robin. Ani jeden ze dvou zmíněných filmů ovšem kvalitativně příliš nepřesvědčil. Doufejme, že se tak první sólovka mladého hrdiny povede o něco lépe.

Kromě Nightwinga na svět pronikly informace i o druhém maskovaném hrdinovi z Gothamu, a to sice o tom známějším. Batman totiž rovněž poznal svého režiséra. Nadcházející díl sledující osudy temného rytíře měl mít totiž na starosti Ben Affleck. Ten se kromě ztvárnění hlavní role měl postarat rovněž i o režii, ale tu si nakonec kvůli časové vytíženosti a strachu z nekvalitního scénáře rozmyslel.

Začalo tak náročné hledání vyvoleného, který by po něm přebral štafetu. A toto hledání došlo zdárně ke svému konci. Není tomu dlouho, co bylo oficiálně oznámeno, že se novým režisérem stal Matt Reeves. Ten má na svém seznamu zářezy v podobě Úsvitu planety opic či Monstra.

Co se příběhu týče, The Batman (zatím jeho oficiální pracovní název) bude zaměřený na souboj Bruce a Sladea Wilsona, který je v komiksovém světě známý jako Deathstroke. Je to velezkušený žoldák s excelentními bojovými dovednostmi, takže bude ochránci Gothamu značnou výzvou. Ztvární ho Joe Manganiello. O scénář se starají Ben Affleck a Geoff Johns.

Váš komentář potěší autora článku.