La Película: Závan španělštiny v našich kinech

Dvě desítky španělských filmů doplněné o zajímavé počiny argentinské, mexické, kubánské a venezuelské kinematografie. To přesně znamená festival La Película, který ve vybraných kinech začíná již tohle úterý.

Filmový festival La Película nabízí českému divákovi ucelený pohled na španělsky mluvenou kinematografickou tvorbu. Představí jak divácky úspěšné velkofilmy, tak i kritikou milované a vychvalované snímky a dokumenty odrážející současná palčivá témata. Letos se navíc zaměří na Valencii.

Přehlídka odstartuje ve velkém sále Kina Světozor 14. února v 19 hodin a to příznačně valentýnským titulem Noc, kdy moje matka zabila mého otce. Další dny nabídne festival kromě této potřeštěné komedie filmy všemožných žánrů. Ať už půjde o dokufikci Akademie múz, vztahovou komedii Nečekaný život, dramata Viva či Matka, nebo s tématem normality pohrávajícím si snímkem Žít a jiné příběhy, rozhodně bude z čeho vybírat.

Festival probíhá ve spolupráci Velvyslanectví Španělska v Praze, Institutu Cervantes a Kina Světozor.

Kromě pražského Kina Světozor, které, jak již bylo řečeno, je zároveň spolupořadatelem přehlídky, se festival na nějaký čas ubytuje i v brněnské Scale, ostravském Minikině nebo v Bio Centralu v Hradci Králové.

Více informací je k nalezení na stránkách festivalu.