Kultovní režisér Uwe Boll ohlásil konec tvorby

Milovníci kultovních béček zapláčou. Nechvalně známý filmař Uwe Boll, někdy častován titulem ‚nejhorší režisér všech dob‘, oznámil, že končí s natáčením.

Mistr, který stojí za takovými perličkami, jako je například Blubberella, kde sám sebe obsadil do role Hitlera, prohlásil, že už točit nebude.

Uwe Bolt nevytvořil moc filmů, které by se daly označit za dobré a rozhodně žádný skvělý. Je známý pro své adaptace videoher (BloodRayne, Far Cry, House of the Dead nebo Ve jménu krále) a nikdy se nedočkal oslavné recenze. Rozhořčení kritici ani věčně nespokojení diváci ale za jeho rozhodnutím prý nestojí. Údajně dospěl k názoru, že na trhu pro jeho nízkorozpočtové filmy už není místo.

Jeho labutí písní má být Rampage: President Down. Ale žádné obavy, ještě předtím, než se odebere do ústraní, zvládne nepochybně dostat ještě pár špatných recenzí.

„Na Rampage 3 se lidé budou koukat na Netflixu, DVD, iTunes atd. Řeknou si ‚Skvělý film! Líbil se mi, bla, bla, bla…,‘ a pak si pustí Avengers. V dnešní době je prostě všude spousta filmů a ty nemají žádný vliv. Trh je mrtvý. Prodej DVD a Blu-ray celosvětově poklesl o 80%, takže už nic nevyděláte. To je pravý důvod. Prostě si nemůžu dovolit točit filmy,“ řekl o svém odchodu Boll.

Filmař si už přes deset let financuje své projekty sám, prý mu nikdy nikdo žádné prostředky nedal. „Od roku 2005 používám své vlastní peníze. Investoval jsem do svých filmů a prodělal jsem.“ Obzvlášť po svých realističtějších filmech (například Assault on Wall Street) se tvůrce propadl do propasti, ze které se mu nedaří vylézt. Sám vidí největší problém v tom, že do svých počinů, o kterých má jinak velice vysoké mínění, nedokáže dostat atraktivní hereckou sestavu.

Rampage: President Down je nyní k dispozici na iTunes. Uwe se teď hodlá věnovat svému distribučnímu byznysu a vancouverské restauraci Bauhaus. Tu, kontrastně k jeho filmům, kritici zbožňují. Doufá, že se filmoví kritici jednou podívají na nějaký z jeho raných snímků a uznají, že měl smysl a byl velice zajímavý. Dočkáme se Bollovy renesance zatímco bude v důchodu?