Doctor Strange: První reakce slibující vizuální spektákl

Marvel Cinematic Universe (MCU) už za pár dní rozšíří dlouho očekávaná sólovka nejmocnějšího komiksového čaroděje. Kdysi arogantního chirurga, jenž se po autonehodou zapříčiněném úrazu, který mu znetvoří ruce, uchýlí do učení mistryně tajemného chrámu vysoko v horách… Zásadní postavu v hojně očekávané marvelovce ztvárnil Benedict Cumberbatch a my se teď díky kouzlu internetu můžeme podívat na první divácké dojmy z tohoto snímku… 

Když bylo oznámeno, že si arogantního Doctora Strange zahraje Benedict Cumberbatch, zajásali nejen jeho příznivci, ale i komiksoví fanoušci. MARVEL totiž i v tomto případě prokázal, že jeho filmoví tvůrci mají při obsazování zpravidla velmi šťastnou ruku. První upoutávky pak nenechaly nikoho na pochybách, že převedení jednoho z pokud ne nejzásadnějších, tak rozhodně nejnevšednějších komiksových superhrdinů na filmové plátno bude stát opravdu za to. Mysticismus a magie spolu s charismatem postavy samotné jednoduše evokují něco trochu odlišného od již „zajetých,“ občas trochu opakujících se konceptů komiksových filmů. Jak tomu tedy nakonec bude se můžete přesvědčit sami už v běhu tohoto týdne, kdy se Strange pročaruje do kin.

První poměrně upřímné recenze a dojmy se zpravidla shodují na tom, že nejnovější příspěvek do MCU opravdu stojí za to vidět ve 3D díky dech beroucímu vizuálu. Ze střípků v trailerech se to už pozdávalo, a tak je dobré vědět, že v tomto směru je rozhodně oč stát. Nabízí ale film krom uchvacující podívané i jiné hodnoty? Nejedná prý se o typický superhrdinský snímek, opět žádná novinka. Film jako takový má být nadprůměrný, byť podle některých se prý mezi nejlepší komiksové příspěvky filmovému světu nezařadí. Je ale zvláštní, jiný a zábavný. Což může být přesně tím, co by mohlo trochu rozbouřit ustalující se vody a přivát čerstvější vítr do vod komiksových adaptací.